Clara Martí: "Les receptes entren per la vista"

La Clara és una jove santcugatenca que li agrada la cuina i que un bon dia va decidir obrir un bloc, Les cuinetes de la nena, amb les seves receptes

En poc més de tres mesos i amb prop de 50 entrades, ja s'ha creat una bona base de lectors. A Twitter ja té més de 1.000 seguidors. Els blocs són una bon recurs per potenciar i donar a conèixer les nostres habilitats. La Clara Martí va decidir fa tres mesos obrir-ne un amb receptes de cuina: Les cuinetes de la nena

Qui hi ha darrera de Les cuinetes de la nena?

Sóc la Clara Martí, una santcugatenca de 30 anys que està acabant d'estudiar Informàtica. Sempre m'ha agradat la cuina, des de petita, quan veia a la meva àvia cuinar. Quan vaig començar feia cuina de supervivència, és a dir, obro la nevera, miro què tinc i improviso. Però mica en mica em vaig anar interessant més, vaig llegir coses i vaig descobrir el maravellós món dels cupcakes.

Per què un bloc?

Ara la meva àvia ja és gran, i li vaig demanar que em fes una llibreta amb totes les seves receptes, perquè si no s'acaben perdent. Me la va fer, la llibreta era tant maca que fins i tot apuntava jo les meves receptes allà. Fins que un dia em va venir al cap la idea de fer el bloc. I així és com va sorgir. També passava que em demanaven una recepta meva, per exemple la del crumble de poma, i la donava un, dos, tres, quatre cops. D'aquesta manera tothom la pot veure.

Què hi trobarem, aleshores, al bloc?
Hi ha una mica de tot. Hi ha la part més moderna, amb pastissos, cupcakes i algun plat que no es feia abans, i després hi ha receptes de cuina més tradicional.

Hi ha molts blocs de cuina a la xarxa i acostumen a tenir molt de seguiment. Com ho fas per destacar-te?
Hi ha molta competència, i a més molt dura. Jo pensa que estic a baix de l'escala. Crec que són molt importants les fotos. Les receptes entren per la vista. Si t'hi fixes sempre surt algun un tros de roba, de tela, que està molt pensat, segons els colors. A vegades trigo més fent la foto que cuinant la recepta! També és important que no sigui gaire extensa l'explicació.

Cuines per afició o t'hi voldries dedicar?
De moment estic acabant Informàtica i ho faig com una afició. M'encantaria poder viure d'això, però de moment com a afició m'encanta i m'ho passo molt bé. Cuinar em relaxa, és una bona teràpia.

Si haguéssis de triar un plat teu a un certàmen, quin triaries?

El crumble de poma. Potser no és molt vistós d'aspecte, però si realment es pot provar, el crumble de poma. A tothom que el prova li encanta. Si hagués de ser alguna cosa més vistosa, faria un cupcake.

Recentment n'has guanyat un de premi, i això que portes molt poc temps a la xarxa!

És una web gastronómica d'una gent de les Illes que cada mes fan un concurs i donen premis. I em van votar a mi. Molt contenta.

Amb què gaudeixes més cuinant o menjant?

Si cuino jo, cuinant. Si menjo fora, o me'l fan, evidentment gaudeixo del menjar.

Quin és el teu plat preferit?
Al bloc de seguida te n'adonaràs que m'agraden molt les cremes. Pels dies de cada dia estan molt bé. I un plat per preparar un dia de festa, una fricandó.

Com vendries el teu bloc als nostres lectors?

Doncs que si algun dia tenen algun dubte poden consultar-lo. Crec que està ben explicat, i potser els sorprèn!

 
Comentaris

Destaquem