Com evitar que et robin la bicicleta

A Sant Cugat hi ha alguns indrets en els quals darrerament ha augmentat el nombre de robatoris

No és una novetat que sempre hi ha qui es dedica a robar bicicletes, i el dia menys pensat, pot ser que la robada sigui la teva.

De fet, en els darrers mesos, els usuaris d’aquest mitjà de transport que el fan servir per anar a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, han pogut veure com augmentaven el nombre de robatoris en aquest indret de Sant Cugat.

És per aquest motiu que Policia Local i Mossos d’Esquadra han fet públiques una sèrie de recomanacions per evitar que sortir a fer un vol amb la bicicleta acabi convertint-se amb un disgust.

Hi ha tres punts bàsics a l’hora de protegir la vostra bicicleta dels robatoris. Aquest tenen a veure amb la compra de la mateixa, la identificació de la bicicleta i, sobretot, el com l’ha deixem aparcada.

Quan compreu una bicicleta

Quan realitzeu la compra de la bicicleta, eviteu fer-ho sent aquesta de segona mà sense contracte ni factura. És important que conserveu aquesta factura i hi anoteu el número de bastidor de la bicicleta.

Com identificar la vostra bicicleta

Cada bicicleta té un número de bastidor únic i exclusiu que la identifica. Normalment aquest número de bastidor es troba situat al quadre de la bicicleta, concretament sota la caixa del pedaler. Aquest és el número que haureu de tenir en compte davant de qualsevol reclamació.

És per això que és important que anoteu aquest número de bastidor en altres llocs com el telèfon mòbil o al cas.

La Policia recomana fer gravar el número de DNI del o la propietària (o qualsevol altra referència) en algun lloc del quadre de la bicicleta.

A l’hora d’aparcar

Si hem d’aparcar la bicicleta al carrer, la policia ens recomana escollir els espais d’aparcament més freqüentats, per tal que la bicicleta quedi a la vista de tothom. A més, cal aparcar-la en un lloc que us permeti lligar-la com a mínim pel quadre, i també per una roda.

Tampoc us oblideu d’utilitzar una tanca segura i fiable per lligar la bicicleta. Les més recomanables són les de tipus “U” rígida.

Aquesta recomanació, la de deixar-la sempre ben lligada, també es fa extensible a si teniu la bicicleta dins d’un garatge o traster. A més de lligar-la, no deixeu mai les claus en un lloc accessible.

Si us roben la bicicleta

Encara que prengueu precaucions, la bicicleta us pot ser robada. Si sou víctimes del robatori de la vostra bicicleta, és imprescindible que ho denuncieu a la dependència policial més propera.

Per presentar la denúncia cal que presenteu un document identificatiu personal, com el DNI o e permís de conduir.

Estaria molt be que, en aquest cas, poguéssiu presentar la factura de compra de la bicicleta. Si no la conserveu, tota la informació que pugueu sobre marca, model, color i característiques. Feu-li alguna fotografia, en aquests casos us pot ser de gran utilitat.

I el que s’anotava més amunt, el número de bastidor o el número identificatiu que li hagueu fer gravar.


Totes aquestes dades seran molt important per identificar tant la bicicleta com el propietari en cas de recuperar-la.

 
Comentaris

Destaquem