Coincidint amb la celebració del Dia Nacional de la Nutrició, el 28 de maig, Fárfara Experience, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, organitza les Jornades de la Nutrició amb l'objectiu de promoure els bons hàbits alimentaris. Les primeres Jornades de la Nutrició de Sant Cugat del Vallès, El gust d'alimentar-se, s'han inaugurat aquest dilluns, 27 de maig.
L'acte inaugural ha comptat amb la presència de Sonia Aguilera, directora general de Fárfara Lab, qui ha destacat que “Sant Cugat és pionera en moltes coses, i també ho ha de ser en hàbits alimentaris saludables”, i ha destacat “la implicació de diferents comerços i establiments” per fer possible el desenvolupament de les jornades. També ha estat present Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, qui ha destacat que “la correcta nutrició serveix per prevenir malalties i tenir una vida saludable. A més, ha manifestat la seva voluntat que “les jornades es repeteixin cada any, perquè nosaltres, com una ciutat jove que som, també som una ciutat saludable, a jutjar per la quantitat d'exercici físic que la gent practica, però no podem oblidar que en època de crisi tot s'ajusta, fet que podria portar a la manca de nutrició, i volem vetllar per a que això no passi”.
Consells de l'experta en nutrició
La xerrada inaugural sobre la importància de la nutrició i dels bons hàbits de vida l'ha impartit l'experta en nutrició Ma. Josep Roselló, directora del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Llull de Barcelona des del 2003, a més de membre de la Sociedad Española de Nutrición i de la Associació Catalana de Ciències de la Alimentació (Institut d’Estudis Catalans), entre d'altres. Roselló ha realitzat una tasca de la divulgació de la dietètica en nombroses conferencies per tot l’estat espanyol i en Premsa, Radio y Televisión. A més, ha editat nombrosos llibres de nutrició.
Durant la seva intervenció, Roselló ha remarcat la importància de la pedagogia a l'hora d'ensenyar bon hàbits. “Aquestes jornades acosten els professionals nutricionistes a la societat, perquè hi pot haver molts llibres sobre el tema, però el contacte directe i respondre als dubtes concrets són el que ajuden a introduir nous hàbits saludables”, ha destacat.
Claus per una correcta nutrició
“Tenir una dieta variada, amb molts productes vegetals de l'hort, augmentant el consum de llegum i de peix blau”. El principal objectiu, com ha assenyalat Roselló “és que no hi hagi carències, ni tan sols en l'acompanyament, ja que és molt important no menjar sol”.
Roselló ha volgut finalitzar la seva intervenció amb una frase seva “que no em cansaré de repetir”, com ha apuntat. I és que “sense alimentació no hi ha vida, però sense una bona nutrició no hi ha salut”. Com ha remarcat, “l'alimentació s'ha de cuidar, i la improvisació a l'hora de menjar no és bona; cal programar els àpats de tota la setmana”. I és que, com ha remarcat, “quan una persona segueix una hàbits alimentaris saludables, el canvi en l'aspecte i la qualitat de vida són visibles”.
La inauguració ha finalitzat amb un tast de productes i una copa de cava per a tots els assistents.
Programa de les jornades
Durant aquests quatre dies, hi haurà diferents activitats. Després de l'acte inaugural, els dies 28 i 29 de maig diferents nutricionistes de Fárfara Experience oferiran assessorament nutricional gratuït als diferents centres col·laboradors de la ciutat.
El dia 30 de maig hi haurà diferents activitats a Fàrfara Experience obertes a tots els públics. De 10 a 19 hores, assessorament nutricional personalitzat. D'11 a 12 hores, desgustació de productes saludables. I de 12 a 18 hores, xerrades sobre alimentació i nutrició, taller de Marketing Experiencial, i sorteig de productes saludables. A més, tots els assistents seran aobsequiats amb un lot de productes saludables.
L'acte inaugural ha comptat amb la presència de Sonia Aguilera, directora general de Fárfara Lab, qui ha destacat que “Sant Cugat és pionera en moltes coses, i també ho ha de ser en hàbits alimentaris saludables”, i ha destacat “la implicació de diferents comerços i establiments” per fer possible el desenvolupament de les jornades. També ha estat present Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, qui ha destacat que “la correcta nutrició serveix per prevenir malalties i tenir una vida saludable. A més, ha manifestat la seva voluntat que “les jornades es repeteixin cada any, perquè nosaltres, com una ciutat jove que som, també som una ciutat saludable, a jutjar per la quantitat d'exercici físic que la gent practica, però no podem oblidar que en època de crisi tot s'ajusta, fet que podria portar a la manca de nutrició, i volem vetllar per a que això no passi”.
Consells de l'experta en nutrició
La xerrada inaugural sobre la importància de la nutrició i dels bons hàbits de vida l'ha impartit l'experta en nutrició Ma. Josep Roselló, directora del Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Llull de Barcelona des del 2003, a més de membre de la Sociedad Española de Nutrición i de la Associació Catalana de Ciències de la Alimentació (Institut d’Estudis Catalans), entre d'altres. Roselló ha realitzat una tasca de la divulgació de la dietètica en nombroses conferencies per tot l’estat espanyol i en Premsa, Radio y Televisión. A més, ha editat nombrosos llibres de nutrició.
Durant la seva intervenció, Roselló ha remarcat la importància de la pedagogia a l'hora d'ensenyar bon hàbits. “Aquestes jornades acosten els professionals nutricionistes a la societat, perquè hi pot haver molts llibres sobre el tema, però el contacte directe i respondre als dubtes concrets són el que ajuden a introduir nous hàbits saludables”, ha destacat.
Claus per una correcta nutrició
“Tenir una dieta variada, amb molts productes vegetals de l'hort, augmentant el consum de llegum i de peix blau”. El principal objectiu, com ha assenyalat Roselló “és que no hi hagi carències, ni tan sols en l'acompanyament, ja que és molt important no menjar sol”.
Roselló ha volgut finalitzar la seva intervenció amb una frase seva “que no em cansaré de repetir”, com ha apuntat. I és que “sense alimentació no hi ha vida, però sense una bona nutrició no hi ha salut”. Com ha remarcat, “l'alimentació s'ha de cuidar, i la improvisació a l'hora de menjar no és bona; cal programar els àpats de tota la setmana”. I és que, com ha remarcat, “quan una persona segueix una hàbits alimentaris saludables, el canvi en l'aspecte i la qualitat de vida són visibles”.
La inauguració ha finalitzat amb un tast de productes i una copa de cava per a tots els assistents.
Programa de les jornades
Durant aquests quatre dies, hi haurà diferents activitats. Després de l'acte inaugural, els dies 28 i 29 de maig diferents nutricionistes de Fárfara Experience oferiran assessorament nutricional gratuït als diferents centres col·laboradors de la ciutat.
El dia 30 de maig hi haurà diferents activitats a Fàrfara Experience obertes a tots els públics. De 10 a 19 hores, assessorament nutricional personalitzat. D'11 a 12 hores, desgustació de productes saludables. I de 12 a 18 hores, xerrades sobre alimentació i nutrició, taller de Marketing Experiencial, i sorteig de productes saludables. A més, tots els assistents seran aobsequiats amb un lot de productes saludables.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok