Comencen les obres de Cal Temerari

El nou espai vol ser un lloc de cobertura per l'associacionisme santcuagtenc a més d'un espai gastronòmic per recuperar cuina típica catalana

Part dels impulsors del projecte. FOTO: Amanda Bernal Part dels impulsors del projecte. FOTO: Amanda Bernal
Cal Temerari, el nou espai autogestionat de Sant Cugat, ha començat a caminar amb la intenció de ser un lloc que doni cobertura al món associacionista de la ciutat i de ser "un punt de trobada de persones i col·lectius amb esperit crític". Ja han començat les obres per adaptar l'antiga casa pairal santcugatenca a l'espai temerari. En una setmana no es pot entrar al recinte, situat al carrer Plana d'Hospital, 23, perquè els treballs inicials es basen en l’extracció de l’uralita que contenia el pati.

Obres de dos o tres mesos
Les obres tindran una durada aproximada de dos o tres mesos. Les obres seran realitzades pels projectes cooperatius Diva i Celobert.  Amb la voluntat de recuperar i respectar les arrels històriques del municipi, el projecte respectarà les característiques pròpies de les  antigues cases del Sant Cugat agrícola.

Nous socis
Aprofitem per recordar que el col·lectiu es troba actualment en plena campanya per fer nous socis i sòcies que vulguin contribuir a fer realitat el projecte. Des dels organitzadors de l'espai, conviden a tots aquells santcugatencs interessats en el projecte, a informar-se a les parades informatives que es troben pels carrers centrals de Sant Cugat.

Si et vols fer soci de Cal Temerari, pots fer-ho aquí. 

Els principis del nou espai
  • Vetllar i potenciar la cultura popular i catalana des de la base.
  • Promoure la generació d'oci alternatiu i no consumista.
  • Fomentar i ser part activa del teixit associatiu local.
  • Ser un espai obert a la participació, la reflexió, el debat i la crítica.
  • Contribuir a la creació d'espais de relació lliures.
  • Fomentar el cooperativisme com a eina que enforteix l'economia i la societat en base a principis realment democràtics.
  • Defensar la intervenció comunitària i la reapropiació de la política a escala local.
  • Practicar l'autogestió des de la participació ciutadana.
D'on ve Cal Temerari?
En aquesta casa vivia Pere Grau, l'últim pagès de Sant Cugat que encara anava al camp amb el seu carro i matxo. Li deien el Temerari pel seu avi perquè era un home molt decidit i geniüt.

 
Comentaris

Destaquem