contingut promocionat
Alba Jardí d'infants

5 consells per ser uns súper pares i no morir en l’intent

Quan ets pare dupliques preocupacions i has d'estar per tot. Arribar a tot és un repte i és possible

Després d'un llarg període estival, la tornada a l'escola sempre suposa un repte per als pares. Aquells que tenen nadons molt petits es poden enfrontar al difícil moment d'haver-los de deixar a l'escola bressol amb pocs mesos i haver de començar a fer autèntics malabarismes per compaginar la doble feina que suposa tenir un fill i ser un professional responsable.

Existeixen 5 consells sobre com podem arribar a tot:

  • Establir horaris i cuidar la son dels més petits: La son és un element fonamental per l'estabilitat emocional dels més petits. Per això és recomanable anar a dormir d'hora i aixecar-los a una hora semblant a l'horari que seguiran al col·legi o escola bressol.
  • Amb els nadons entre 4 mesos i un any: Haver de deixar a petits d'aquestes edats pot causar estrès entre els pares i els petits, així que és millor acostumar a tota la família a deixar els nadons amb algú de confiança poques estones abans de deixar-los durant tota la jornada amb persones que no coneixen.
  • Optimitzar el poc temps lliure: Amb una feina i l'atenció que requereixen els petits a la família, queda molt poc temps lliure i si a més tenim tasques de la llar com anar a comprar, el temps s'esgota molt ràpidament. Avui en dia tenim una opció que fa anys era impensable i es que ja ho podem fer gairebé tot per Internet. Fer la compra des del supermercat de sempre online, encarregar productes infantils, robeta, i tota mena d'accessoris ja és possible des de casa o qualsevol lloc i aquesta és un avantatge que no podem perdre!
  • Dividir les tasques: Deixar que només la mare o el pare hagin de fer malabars és injust, si les tasques es divideixen, portar la feina de la llar es fa més amè i deixa molt més temps lliure per gaudir dels moments familiars i no acabar tan esgotat.
  • Assignar tasques a casa dia de la setmana: L'organització és clau i definir les tasques diàries pot ser de gran ajut!  Per exemple, dilluns organitzar els dinars de la setmana, dimarts fer un repàs de la neteja, dimecres deixar una estona per anar a comprar frescos, etc. Evidentment, cada casa adaptant-se a les seves necessitats.

No hi ha fórmules úniques o màgiques però establir horaris, assignar tasques diàries i repartir les feines de la llar entre els conjugues, pot ser clau per no deixar-nos res i poder obtenir més temps lliure amb la família.

I ara, quines són les vostres fórmules per arribar a tot?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem