6 anys amb horts escolars

Les escoles de Sant Cugat ja portem sis cursos treballant l’hort escolar ecològic gràcies a l’impuls del grup ESLV

El grup de treball ESLV (Educació per la Sostenibilitat al Llarg de la Vida) ens vam començar a trobar mensualment al curs 2007-08, després de la 1a Trobada d’Educació Ambiental de Sant Cugat.

La van convocar la UAB i l’Ajuntament, que des del 2006-07 tenen un conveni de col·laboració promogut pel Departament de Didàctica MCE de la UAB i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament per la recerca, avaluació i millora dels programes d’educació ambiental municipals.

Des de llavors, els programes han canviat molt, s’han centrat en els horts escolars ecològics i els coordina pedagògicament la UAB.

El grup ESLV és la coordinadora i el motor de l’Agenda 21 Escolar als centres escolars i del treball en xarxa. Hi participem tots els centres escolars públics de Sant Cugat, des de les escoles bressol municipals fins als instituts de secundària. Això és important per a nosaltres: treballem per tota l’escolarització de l’infant, des dels 0 als 18 anys.

Aquest ampli col·lectiu docent es troba també amb un altre col·lectiu molt important: els educadors i educadores agroambientals, que treballen a l’hort escolar ecològic, contractats/des per les AFA.

Tots plegats us farem arribar des d’aquesta plana la nostra experiència i provarem d’animar-vos amb l’agroecologia.


Llibre recomanat:

El Mariano Bueno ha vingut ja diverses vegades a Sant Cugat a fer cursos d’hort ecològic, sempre en caps de setmana, a horts escolars.
Els seus llibres són molt útils, i per això us en recomanem aquest:

L’hort familiar ecològic

Té 416 pàgines amb moltes fotos i il·lustracions, editat per Integral/RBA (ISBN: 84-7901-367-2), i és molt clar i entenedor.

Us convidem que poseu en marxa horts urbans ecològics i feu projectes conjunts amb els nostres horts escolars ecològics. Així ens donarem suport mutu.

Consulteu el nostre bloc

 
Comentaris

Destaquem