Agora Sant Cugat iguala a Singapur a l'informe PISA

L'escola Agora Sant Cugat International School ha obtingut uns resultats a les proves PISA (Programa per a l'Avaluació Internacional dels Alumnes) per sobre de la mitjana espanyola. L'escola santcugatenca se situa al mateix nivell que Singapur, el país capdavanter en l'últim informe i supera aquest país asiàtic en les competències en lectura.

Durant tot el maig, els col·legis espanyols, triats de manera aleatòria, han estat realitzant les proves oficials que actualitzaran el proper Informe PISA i que es publicarà en 2019.

Els col·legis que així ho desitgen es presenten voluntaris als exàmens que realitza l'OCDE per conèixer el seu estat en el context internacional. Les proves proporcionen resultats fiables i representatius del nivell de rendiment dels alumnes en més de 70 països que, en conjunt, abasten nou desenes parts de l'economia mundial. Aquestes proves es realitzen a alumnes de 15 anys i mesura el rendiment acadèmic en matemàtiques, ciència i lectura.

Agora Sant Cugat International School ha obtingut una mitjana de 552 punts, el mateix que Singapur, i molt per sobre de la mitjana d'Espanya (492). Han estat especialment significatius els seus resultats en lectura (549), per sobre del país asiàtic que encapçala el rànquing PISA (Singapur - Lectura: 535). En Matemàtiques s'iguala a Singapur (564) i en ciències està per sobre del Japó, primer país pertanyent a l'OCDE a l'informe.

 

Per Comunitats Autònomes

Castella i Lleó, la Cominutat de Madrid i Navarra són les comunitats que ocupen els primers llocs a Espanya de l'últim Informe PISA i els seus resultats s'acosten als dels països capdavanters en aquest estudi. En canvi, Andalusia, Canàries i Extremadura se situen a la cua.


En concret, Catalunya està per sobre de la mitjana espanyola, ocupant en matemàtiques i ciències el 6è lloc de les 17 comunitats i el 7è en lectura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem