Bancs i immobiliàries es poden instal·lar altre cop al centre

La restricció només continua a l'eix comercial entre l'estació de Sant Cugat i el Monestir

La plaça dels Quatre Cantons també té una gran densitat de població de bancs i caixes FOTO: JR Armadàs La plaça dels Quatre Cantons també té una gran densitat de població de bancs i caixes FOTO: JR Armadàs
Al carrer de Rius i Taulet s'han tancat dues oficines de caixes catalanes FOTO: JR Armadàs Al carrer de Rius i Taulet s'han tancat dues oficines de caixes catalanes FOTO: JR Armadàs
L’any 2005 no hi havia crisi. L’economia anava bé, ningú parlava de la prima de risc i la bombolla immobiliària seguia creixent. En aquell moment, els bancs i les caixes encara donaven crèdits i dins la seva cartera de negocis la construcció ocupava un lloc privilegiat.

Per aquests motius, les entitats financeres i les immobiliàries ocupaven cada espai que trobaven buit a les ciutats catalanes per instal·lar-hi una nova oficina que multipliqués la seva activitat de negoci i generés més beneficis. Per limitar això l’Ajuntament de Sant Cugat va redactar una ordenança l’any 2005 que limitava la obertura en diverses zones del centre de la ciutat de noves oficines d’entitats financeres i empreses immobiliàries. Carrers com Rius i Taulet, Francesc Moragas o la plaça dels Quatre Cantons s’havien convertit en una espècie d’illa on el comerç tradicional estava tocat de mort a causa de la proliferació de bancs i immobiliàries.

I va venir la crisi...

A punt d’acabar el 2011 les caixes s’han fusionat, la construcció és cosa del passat i els pisos buits se sumen als comerços que han hagut d’abaixar la persiana. Això (i la crisi en general) ha provocat que el centre de la ciutat s’hagi buidat de comerços i que no sigui gens estrany veure cartells de locals en traspàs.

El ple de l’Ajuntament ha decidit tornar a actuar en aquest sentit i permetre que les entitats financeres i les immobiliàries que tenien determinades zones vetades puguin tornar a instal·lar-se al centre. La restricció s’aixeca a tots els espais de la ciutat tret de l’eix comercial principal. En altres paraules, als carrers vianantitzats que van des de l’estació de Sant Cugat fins el Monestir (plaça d’Octavià inclosa) no s’hi podran obrir oficines d’aquest tipus.

Persianes amunt!

Segons explica el tinent d’alcalde de Territori i Comerç, Josep Romero, el que pretén l’Ajuntament és que el centre no es desertitzi i que hi hagi activitat comercial. “No volem locals buits, volem persianes amunt sigui quin sigui l’operador que s’instal·li”. El regidor continua la seva argumentació explicant que no cal posar més límits ja que actualment bancs i immobiliàries marxen sols. Segons ell, des que ha començat la crisi s’han tancat un total de 15 oficines o sucursals d’entitats financeres o immobiliàries.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem