El bar de La Unió, un escull més entre l'Ajuntament i La Unió Santcugatenca

L'actual llogatera del bar, Yuan Pan, té encara dret a 5 anys d'explotació del servei, però ni l'Ajuntament ni l'entitat volen assumir el cost de la reforma

El bar de La Unió continua lluny de ser una realitat, i és que ni l'Ajuntament ni La Unió Santcugatenca volen assumir el cost de la reforma. Mentre continua en peu la confrontació entre les 2 parts, Yuan Pan, actual llogatera del bar, es veu perjudicada, i és que encara té dret a 5 anys d'explotació del servei. Davant aquesta incertesa arran del conflicte entre l'Ajuntament i La Unió Santcugatenca, Pan ha comunicat que renuncia els 5 anys de contracte que té encara vigor i iniciarà un procés judicial per danys i perjudicis, com va avançar elCugatenc.

El bar va haver de tancar portes el desembre del 2017 per la remodelació de l'equipament. En aquell moment, Yuan Pan i l'Ajuntament van arribar a l'acord que el bar estaria tancat mentre duressin les obres (amb una previsió de 2 anys), i que la llogatera podria reobrir portes el 2020, amb un contracte de 5 anys de vigència. Mentre duressin les obres, Pan no hauria de pagar el lloguer de l'espai i se li bonificaria amb un 50% de la mensualitat per cada mes d'endarreriment que acumulessin les obres. Actualment, ja són 48 mesos de retards, pel qual, dels 5 anys que encara podria explotar la llogatera, 4 d'ells hauria de pagar un 50% del lloguer.

L'espai, però, encara no està habilitat perquè sigui un bar i és un dels motius de confrontació entre les 2 parts, ja que cap de les 2 vol assumir el cost de les obres, valorades en 180.000 euros. Aquest és un dels temes que aborda la dissolució del consorci que es va signar el 2017 i que en el seu esborrany estipula una repartició horitzontal d'espais: l'entitat disposaria de la titularitat d'un 26% de l'espai (el bar, les sales polivalents, els despatxos, les sales de cos i les sales de reunions), mentre que l'Ajuntament, amb un 69% de la propietat, seria titular de la Sala Clavé, el teatre, els rebedors i els camerinos. L'entitat, no obstant això, considera que no els hi correspon a ells assumir el cost de la reforma, tal com va assenyalar el seu president, David Pujol: "L'Ajuntament va assumir el compromís de fer les inversions del bar i si s'haguessin realitzat les obres quan tocaven, no tindríem sobre la taula el problema de quina part ha d'assumir el cost de les obres amb la dissolució del consorci. Ens agradaria una decisió consensuada entre ambdues parts, però un cop més l'Ajuntament té la prepotència de prendre decisions unilaterals sense consultar-ho amb nosaltres".

Una denúncia per danys i perjudicis

Així, l'única manera de desencallar l'obertura del bar seria que la llogatera assumís el cost de les obres, una opció que Yuan Pan ja ha rebutjat al TOT Sant Cugat: "Hem decidit renunciar els 5 anys de contracte que teníem pendents i volem demanar una indemnització, perquè només amb el retard en les obres tindríem una bonificació de 70.000 euros pel lloguer". Yuan Pan també va assenyalar que iniciarà un procés judicial "per danys i perjudicis".

Més info: Així serà el nou Teatre de La Unió: previst pel 2024 i amb 400 butaques

Amb tot, Núria Escamilla (Junts per Sant Cugat), regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, va explicar que s'està treballant per resoldre el contracte amb Yuan Pan: "Estem negociant amb l'advocat de la llogatera i segurament l'haurem d'indemnitzar per accelerar el consorci i poder obrir el teló del Teatre La Unió com més aviat millor".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem