Carxofes al forn

Ingredients: 8 carxofes grans, 8 grans d’all, 150 g de bacó, 1 cullerada petita de farina de blat de moro, 1 llimona, oli, sal

Racions: 4
Temps: 45 minuts
Dificultat: mitjana
  • Preescalfeu el forn a 180º.
  • Netegeu bé les carxofes traient les fulles dures i les tiges.
  • Fregueu-les amb llimona i col·loqueu-les sobre una safata de forn.
  • Introduïu a cada carxofa un gra d’all picat i la meitat del bacó tallat a tires primes.
  • Afegiu sal i ruixeu-les amb un bon rajolí d’oli i un got d’aigua.
  • Fiqueu la safata al forn i deixeu que es rosteixin les carxofes durant uns 30 minuts.
  • Després, fregiu la resta del bacó en una paella, amb el brou que hagi quedat a la safata i amb farina de blat de moro dissolta en aigua freda, per espessir la salsa.
  • Saltegeu lleugerament les carxofes i serviu-les amb la salsa.

 
Comentaris

Destaquem