contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat L

 

Comerç del barri del Monestir, el lloc on comprar de tot

Barri del Monestir: El comerç de la zona més poblada del municipi i que més ha evolucionat en els darrers anys, compta amb desenes de comerços diversos

El barri del Monestir és una de les zones del municipi amb més dinamisme i potencialitat de la ciutat. La zona, que engloba des del passeig de Francesc Macià, una de les portes d’entrada a la zona, fins a la confluència de l’avinguda de Cerdanyola amb la rambla del Celler, compta amb un comerç històric, variat i cohesionat. A més, el del Monestir és el barri amb més habitants i el que més s’ha transformat en els darrers anys. A les seves portes es va construir el passeig de Francesc Macià, posteriorment es va vianantitzar el carrer de la Creu i darrerament s’ha finalitzat el primer tram de la vianantització de l’avinguda de Cerdanyola.

En els pròxims anys està previst executar la vianantització de la segona fase, és a dir del passeig de la Torre Blanca fins a la plaça de la Pelleria. Paral·lelament el barri també ha viscut un canvi generacional, el que ha comportat que actualment s’hagin traslladat a viure famílies joves i famílies amb fills. Amb tot això el comerç del barri s’ha anat desenvolupant sobretot tenint en compte aquests dos factors: estar en la zona més poblada del municipi i les millores arquitectòniques recents.

 

 

El potencial de l’avinguda de Cerdanyola   

I és que Sant Cugat té en l’avinguda de Cerdanyola un símil amb el comercial carrer de Sants; un únic lloc on trobar de tot, i en alguns casos, a uns preus més competitius que altres barris. A l’avinguda de Cerdanyola s’aglutinen desenes de comerços i d’establiments, alguns amb més de 30 anys d’història. Hi podem trobar un variat nombre de botigues especialistes en alimentació, moda, complements, però també farmàcies, gestories, basars, perruqueries, bugaderies, mecànics, botigues de tecnologia, centres d’estètica, autoescoles, tendes de productes d’higiene i de mobles, també de vidres, a més de diversos bars i restaurants i, fins i tot, un edifici d’oficines.

Però en els carrers i places que l’envolten també trobem una gran varietat de comerços i de serveis com centres de psicologia, centres de salut, escoles de música, botigues d’instruments, quioscs, una ferreteria i una galeria d’art, entre l’oferta del barri.

Mercat dels dijous a l’avinguda de Cerdanyola

Un altre dels revulsius comercials en el barri ha estat la inclusió de l’avinguda de Cerdanyola com a lloc on s’instal·len algunes de les parades del mercat del dijous i que va permetre la vianantització del vial.

Facilitats per aparcar en el barri

Per facilitar la compra en el barri amb cotxe, el Monestir compta amb un aparcament soterrat en el mateix passeig de Francesc Macià i amb places d’aparcament comercial al carrer d’Orient i al Passeig de Torreblanca. En aquestes places els usuaris podran aparcar mitja hora de manera totalment gratuïta, retirant un tiquet a les màquines de la zona blava de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.

Tot i això, al barri també es pot accedir, ja que la majoria de línies de busos urbans arriben al barri i caminant després de la supressió de les barreres arquitectòniques.

“Portem més de 40 anys en el barri i tenim clients que són veïns de la zona, però també de la resta de Sant Cugat”

Sandra Gil. Vidreries Gil Barcelona

 

“La vianantització va fer que vingués a comprar gent del barri, perquè els de fora tenien dificultats per aparcar, però les restriccions de la Covid fa venir clients de fora de barri.”

Marta Castañé. Ferreteria Sabadell

 

“Des de fa 20 anys ens compren veïns i no veïns que venen perquè tot ho fem a mà.”

Maribel Guerra. Pastisseria Masnou

Els jardins del Vallès es renoven totalment

Els Jardins del Vallès s’han tornat a obrir al públic aquest 29 de desembre. Totalment renovats, l’espai compta amb una àrea infantil conformada per un sorral, un gronxador doble i una estructura de trepa i joc; un amfiteatre amb capacitat entre 90 i 120 persones i un jardí de les olors amb plantes i herbes aromàtiques amb l’objectiu de potenciar l’espai com un lloc de trobada social, cultural i de convivència.

A més, i per millorar la seva seguretat, els jardins s’han dotat d’una major il·luminació i en els pròxims mesos s’instal·larà la tanca perimetral que donarà per finalitzat el projecte.

 
Comentaris

Destaquem