Per saber com mantenir-les fora de perill entrevistem el Dr. Fernando de la Iglesia, de la Clínica Ortodòncia Tres Torres.
- El “tinto” de l’estiu, la sangria, l’alcohol... Com poden espatllar les nostres dents?
Totes les begudes que continguin tanins –com el vi– tenen tendència a tenyir l’esmalt.
Una manera fàcil d’evitar-ho és raspallar les dents com més aviat millor després del seu consum.
- Amb els àpats fora de casa és més complicat raspallar-se les dents després. Quin consell ens donaria per tenir una bona higiene bucal?
Avui dia existeixen kits de butxaca que ocupen molt poc espai i són ideals per mantenir una bona higiene oral.
Ja a casa, amb temps, el desitjable és utilitzar el fil dental després del raspallat.
- És normal que per als menjars i begudes fredes i amb gel, els gelats, etc. tinguem les dents més sensibles?
És normal tenir sensibilitat si mengem un gelat o begudes amb gel, a causa del contrast de temperatures entre la boca i el gelat o el gel, però no hauria de produir dolor.
Si la sensibilitat és excessiva, recomanem utilitzar una pasta de dents o col·lutori especial per a la sensibilitat, que farà que disminueixi notablement.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok