contingut promocionat
Condis Coll Favà

Desmuntant el gintònic

Com més fred estigui un gin-tònic, millor

A vegades demanem un gin-tònic i ens limitem a prendre’l tal com ens el serveix el cambrer sense preguntar-nos per què ens ho han posat d’aquesta forma i no d’una altra. Doncs bé, a continuació anem a desglossar alguns dels perquè que cal conèixer per comprendre la mecànica dels gintònics

Per què cal utilitzar copa de baló en comptes de got de tub?

No és necessari que sigui una copa de baló, però sí que es tracti d’un got ample. La raó està en el caràcter aromàtic del gintònic. El punt interessant d’aquest còctel és que la bombolla de la tònica s’expandeixi en la copa i alliberi els elements aromàtics de la ginebra, cosa que resulta més senzilla en una copa de baló que en un got de tub.

Per què no és recomanable utilitzar gel picat?

Proveu de preparar un gintònic amb gel en glaçons i un altre amb gel picat. Al quart glop notareu que el segon està molt més aigualit, té menys carbònic i el seu sabor s’ha diluït.

Per què cal servir 5 cc de ginebra?

En el gintònic es produeix un equilibri d’aromes i sabors quan la tònica es barreja amb la ginebra, i aquest equilibri s’aconsegueix mantenint una proporció adequada de cadascun dels ingredients. La proporció recomanada és de 4 a 7 cc de ginebra per 20 cc de tònica. Normalment la mesura més utilitzada són 5 cc.

Per què no s’ha d’afegir suc de llimona al gintònic?

El suc de llimona acidifica la ginebra i, a més, elimina el carbònic de la tònica. En altres paraules: li resta força.

Per què és millor utilitzar una escorça de llimona en comptes d’una rodanxa per aromatitzar la copa?

Per la mateixa raó per la qual no és convenient afegir-li suc: la rodanxa de llimona conté polpa, i aquesta, suc. El que veritablement aromatitza la copa no és l’àcid cítric de la polpa, sinó els olis essencials de la llimona, i aquests es troben en l’escorça.

Contingut patrocinat per

Condis Coll Favà
Més informació
 
Comentaris

Destaquem