Dino’s, la botiga per animals, fa quaranta anys

L'any 1983, es va inaugurar aquest establiment a l’avinguda Graells, 9

Carme Fondevila i Jordi Cortés, mare i fill, celebren els 40 anys des que la família l’any 1983, va inaugurar aquest establiment a l’avinguda Graells, 9, dedicat als animals de companyia amb perruqueria, menjar per a gossos i gats, rosegadors, peixos, complements, aquaris...

D’on ve el nom Dino’s?

És el gos dels Picapiedra, de fet va ser la primera mascota de la història.

Com va sorgir la idea d’obrir l’establiment?

Carme: El meu marit volia tenir un negoci propi i era un apassionat dels animals i jo venia d’una família de botiguers, amb cinc generacions en una merceria a Barcelona. Un dia parlant amb el veterinari Eudald Toralles que tenia el centre aquí a l’Av Graells, ens va dir que al seu costat es llogava un local i que podríem obrir-hi una botiga i faríem bon equip, així ho vam fer i vam ser la segona botiga i perruqueria de Sant Cugat després de La Fauna que ja ha desaparegut. I vam instal·lar-nos aquí a l’Av Graells llavors era fora del poble, el camí del cementiri, avui ja és Volpalleres, darrere del Mercantic.

Ara ja ho porta la segona generació

C. Si, en Jordi és un dels tres fills que s’ha quedat a la botiga, abans eren els tres germans i per això vam obrir botigues al Sant Cugat Centre Comercial i a la Maquinista, però ells han emprès altres negocis en el sector i en Jordi ha mantingut aquesta botiga.

Com ha canviat el negoci en aquests quaranta anys?

Jordi: al principi a banda de gats i gossos, veníem ocells, rèptils, gallines, guatlles, perdius... Ara estem centrats en els gossos i gats, la seva població a Sant Cugat, ha crescut exponencialment i les modes han anat canviant; de l’època dels dòbermans, rottweilers, huskies, golden, ara estem en l’època dels gossos estètics; el border collie, els caniches..

També ha canviat molt l’hàbit de rentar-los, abans un cop l’any el client el portava al veterinari i a rentar-lo, ara ens el porten cada dos mesos que és el més apropiat. Ara els gossos estan molt més cuidats, viuen més anys gràcies a les cures i a l’alimentació. Abans molts clients volien “campions del món”, ara s’adopta més. Tenim molt bons clients que són els educadors de gossos. També cal tenir present perquè volem el gos, no és un caprici, un regal de Nadal pels nens.

IMG 7058

La Carme i el seu fill Jordi porten la botiga actualment. cedida

Amb tants anys, han de tenir diverses generacions de clients.

Carme: i tant, tenim moltes famílies que és la tercera generació que ens porten els gossos, estem molt contents d’aquesta fidelitat. També tenim molts clients joves i atenem als nous clients amb molta ilusió.

Expliqueu alguna anècdota

C: En tenim unes quantes, una vegada ens van portar un gos perquè tenia “alcaparres”. Gent que ens ha deixat el gos i després no l’ha vingut a buscar, o una vegada que ens van fer anar a buscar una serp que feia més d’un metre i mig, en un local d’oci l’antic Shangril.la, perquè s’havia mort i la vam posar sota d’una estufa i es va despertar, estava endormiscada. O ens han comprat huskies per fer curses de trineus.

Com veuen el comerç de Sant Cugat?

C: Ha canviat molt i a part de l’eix de vianants del centre, el comerç pateix molt, s’han tancat moltes botigues de les de tota la vida, la majoria per falta de relleu generacional i pels preus del lloguer. Això fa que les botigues hagin perdut l’essència i la personalitat, hi ha molta rotació, els horaris s’haurien d’ajustar a les necessitats dels clients. Però pels serveis com nosaltres, hi ha molta feina. Recordo quan es feien les fires de Sant Cugat Actiu i nosaltres fèiem cada any desfilades de gossos amb un gran èxit. Llàstima que ja no es faci.

Felicitats i per quaranta anys més!. . Ramon Grau

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem