contingut promocionat
Mercasol

El ‘bumping’: tècnica de robatori

ESPAI PUBLICITARI. A Mercasol són especialistes en portes de seguretat

El mètode bumping s’ha convertit, en els darrers anys, en una tècnica molt utilitzada en robatoris d’habitatges i negocis. Degut a la facilitat de l’ús de la tècnica (a Internet existeixen centenars de pàgines web que ho expliquen detalladament) i, sobretot, a la senzillesa de les eines necessàries (una clau degudament manipulada i qualsevol objecte amb què colpejar, com un tornavís o un petit martell).

El mètode funciona tant amb bombins de clau de serreta com amb els de punts de seguretat. Es calcula que més del 90% dels bombins actualment instal·lats són vulnerables a aquesta tècnica, per tant, es pot dir que el perill existeix.

No és una tècnica innovadora, però avui torna a ser notícia perquè en els últims temps ha sigut importada des de l’est d’Europa i en poc temps s’ha generalitzat l’ús entre altres bandes de delinqüents.

La tècnica consisteix en l’obertura de panys de forma neta, sense trencar ni fer pràcticament soroll. Es tracta simplement de desplaçar tots els pistons de manera simultània mitjançant uns copets d’una clau prèviament manipulada amb algun objecte contundent, separant així aquests pistons dels contrapistons i alliberant el gir de la clau.

És doncs una operació senzilla i ràpida de no més de 30 segons que no fa malbé el  pany, a aquest fet s’afegeix una segona problemàtica, ja que com que no deixa pràcticament evidències de la seva utilització, algunes asseguradores no cobreixen els habitatges robats amb aquesta tècnica, al·legant la falta d’agressió als elements d’accés i per la falta de proves que ha sigut manipulat.

Solució ‘antibumping’

Al nostre poble ja s’han produït els primers casos de robatori amb aquest mètode.


Afortunadament, existeix una solució econòmica i molt efectiva, disposem de bombins protegits contra aquesta tècnica, els anomenats “bombins antibump” que estan fabricats amb una càrrega de pistons flotants que no arriben a tocar la base del tall de la clau i, per tant, fan la funció de bloqueig per evitar que la clau manipulada pugui girar i obrir.

Visita la pàgina web de Mercasol per a més informació. 

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem