El formatge fresc, proteïnes d’alt valor

El formatge fresc s’obté a partir de llet pasteuritzada, habitualment de vaca, tot i que també pot ser d’ovella o de cabra

Un dels formatges frescos més consumits és l’anomenat de Burgos.

El formatge fresc destaca pel contingut de proteïnes d’alt valor biològic i calci de fàcil assimilació.

De minerals també cal fer referència al fòsfor i al magnesi.

En relació amb les vitamines, ressalten les del grup B, especialment B2 i B12.
La vitamina B2 afavoreix el creixement de l’organisme i intervé en l’aprofitament dels hidrats de carboni i de les proteïnes.
La vitamina B12, juntament amb l’àcid fòlic, resulta imprescindible per al bon funcionament del sistema nerviós.

El formatge fresc també inclou quantitats destacables de vitamina A, que intervé en la formació dels pigments visuals de la retina i també en el manteniment de les cèl·lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.

 
Comentaris

Destaquem