contingut promocionat
Banco Mediolanum

El futur de la teva pensió

L'evolució del sistema públic de pensions deixa clar que el nivell de vida que gaudiràs quan et jubilis depèn de tu. De com et preparis i com planifiquis la teva jubilació.

Per això és important que recordis que: 

Com més jove comencis, millor

El millor és començar a estalviar abans dels 30 anys, i si no, el més aviat possible. Perquè com més aviat comencis menys recursos hauràs de destinar per aconseguir l'estalvi que necessitaràs. La raó és senzilla: el temps juga a favor de l'estalvi

No n'hi ha prou amb tenir contractat un producte per a la jubilació

A més cal aportar de forma regular i augmentar les aportacions a mesura que passen els anys. Perquè el que aportes s'adeqüi al que ingresses, i per compensar l'efecte de la inflació.

Els plans de pensions no són l'única opció

Hi ha altres productes que poden ajudar-te a estalviar per a la jubilació, un exemple són els PIAS

Els plans de renda fixa o plans garantits no són necessàriament l'opció més segura

Cal buscar alternatives que a llarg termini aconsegueixin superar la inflació, perquè el valor real del teu estalvi pugui créixer. Recorda que si no ho evites, amb el pas dels anys la inflació pot restar poder adquisitiu al teu estalvi. I com l'horitzó temporal de la jubilació és llunyà, els plans de renda variable poden ser l'opció més adequada.

No decideixis en funció de regals o promocions

Quan escullis un producte o servei amb el qual estalviar per a la jubilació ho has de fer basant-te en les teves necessitats, objectius i característiques i no en funció de promocions o regals.

Com a Consultor de Banca Personal t'ajudaré a planificar la teva jubilació i que escullis les solucions que millor s'adaptin a tu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem