Elements del reg localitzat

Els programadors són el “cervell” del sistema de reg, el qual proporciona el subministrament d’aigua en el moment desitjat i amb la durada escollida

En el mercat existeixen models complexos, però també altres més senzills d’aixeta, de fàcil utilització i que s’alimenten amb bateries.

Altres elements que trobem són les claus de pas, que ens permeten l’obertura i el tancament de l’aigua de forma manual, o els filtres, de gran importància quan l’aigua de reg transporta impureses.

També trobem enllaços per a les canonades, enllaços rectes, colzes i “tes”, que connecten unes canonades amb altres.

Per últim ens trobem amb els goters, que són els elements per on sortirà l’aigua. En jardineria s’utilitzen integrats en la mateixa canonada i autocompensants. Els goters autocompensants es diferencien per la presència d’una membrana que permet igualar la pressió de sortida d’aigua de les zones més favorables de reg amb les menys favorables, la qual cosa permet un reg uniforme de les diferents zones d’un jardí.

La utilització d’aquests elements pot suposar, en principi, una despesa econòmica, però amb el temps suposa un estalvi, tant de diners com d’aigua.

 
Comentaris

Destaquem