Els avantatges dels cervells bilingües

Estudis científics demostren que les persones que parlen dos idiomes i, per tant, tenen el cervell bilingüe, prenen les decisions més de pressa i tenen millors habilitats cognitives

Parlar dos idiomes té molts més beneficis i avantatges del que ens pensem. El bilingüisme no només ens afavoreix a l’hora de poder-nos comunicar amb dos idiomes a la perfecció o tenir més opcions a optar a una millor posició laboral, sinó que diversos estudis científics demostren que les persones que tenen el cervell bilingüe tenen millors habilitats cognitives, en general.

I és que el cervell bilingüe exercita les neurones i alenteix el declivi cognitiu de la vellesa. A més, està demostrat que les persones que parlen dos idiomes són més àgils a l’hora de resoldre qualsevol tipus de conflicte en què cal valorar diferents informacions de manera simultània. Com podria ser, per exemple, interpretar correctament diverses indicacions de senyals de trànsit i prendre la decisió idònia.

Més coneixements més generals

Si bé és cert que les persones que parlen dues llengües tenen un coneixement inferior de paraules de cada idioma, la suma del vocabulari de totes dues és molt superior al que té una persona que només parla una llengua.

Per això mateix, les persones que parlen dues llengües exerciten més la ment i això fa que augmenti la quantitat de matèria grisa en algunes àrees del cervell. Com en l’àrea implicada en el control de diverses funcions cognitives: la presa de decisions, les emocions i l’empatia, entre d’altres.

 
Comentaris

Destaquem