contingut promocionat
Condis Coll Favà

Els beneficis del peix blau

El peix blau aporta proteïnes d’alt valor biològic

El peix blau és un dels aliments més saludables. És una font important de proteïnes d’alt valor biològic, vitamines (A, B1, D i E), sals minerals (calci, iode, ferro i zinc) i d’àcids grassos insaturats com l’Omega-3.


El peix que aporta més quantitat d’àcids Omega-3 són: sardines en oli, salmó, tonyina, verat, arengades, truita i calamar. S’aconsella el seu consum 3 vegades per setmana de les següents formes: rostit, a la planxa amb una mica d’oli, guisat amb verdures o arròs.

L’Omega-3 aporta grans beneficis a l’organisme


• Protegeix el sistema cardiovascular degut a que redueix els nivells de colesterol dolent o LDL i augmenta els nivells de colesterol bo o HDL, la qual cosa evita el dipòsit de greixos en les parets arterials i prevé l’arteriosclerosi, causa de nombroses malalties tals com cardiopaties coronàries, accidents cerebro-vasculars, etc.

Altres efectes són que impedeix la formació de trombos (facilita la fluïdesa de la sang) i disminueix la tensió arterial. Té propietats antiarítmiques ja que regularitza el ritme a l’incrementar les transmissions elèctriques entre el múscul.


• Fomenta la salut mental, essent molt aconsellable en els casos de depressió, estrès i en algunes esquizofrènies.


Evita l’aparició de càncers de colon, mama i pròstata. En el càncer de mama inhibeix l’acció dels estrògens que són els elements cancerígens. Eviten la disseminació dels tumors i les seves metàstasis.


• Té propietats antiinflamatòries que rebaixen la inflamació i el dolor en les artritis reumatoïde, el lupus, la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa.


• Millora la salut de la pell. Prevé l’aparició de psoriasis i èczemes.


Alleugera la fatiga crònica.


• Prevé l’osteoporosi i enforteix les dents i ossos degut a la seva abundància en calci.


• Indicat en la profilaxis del boci i malalties tiroïdees, gràcies a la presència de iode.

Supermercat Condis

Contingut patrocinat per Condis Coll Favà

 
Comentaris

Destaquem