Els cacauets

Els cacauets no es poden considerar fruits secs, ja que formen part de la família dels llegums, juntament amb d’altres aliments com els pèsols i les llenties

Els cacauets es poden menjar crus o bé torrats.

Elaborats, poden donar com a resultat oli, farina o mantega de cacauet, entre d’altres, a la vegada que són utilitzats en l’elaboració de pastissos i de galetes.

El cacauet és un aliment molt nutritiu, molt ric en proteïnes, àcid fòlic i vitamina B3.

Però també és un aliment molt calòric. Es calcula que per ració de 60 grams, l’aportació en calories és de 342.

Contenen també la vitamina antioxidant E, magnesi i petites quantitats de sofre. El sofre és un mineral que resulta beneficiós per a la salut, en ser un desinfectant de les vies respiratòries.

Es calcula que 60 grams de cacauets aporten el 26% de les necessitats diàries de vitamina E, el 25% de les de vitamina B3, el 25% de vitamina B1 i el 15% de les necessitats de magnesi.

Pel que fa a les proteïnes, per ració de cacauets –continuem amb els 60 grams– l’aportació és de 8 grams. Cal tenir en compte que les necessitats diàries de proteïnes en els adults se situa entre els 40 i els 60 grams.

Sumat a les calories, cal dir que tampoc no cal abusar del seu consum ja que poden arribar a ser indigestos.

En qualsevol cas, sempre seran més indigestos si els consumim en cru que en torrat.

 
Comentaris

Destaquem