Et ve de gust un risotto? Apunta aquesta recepta!

RebostQgat ens recomana aquesta recepta

RebostQgat apropa els productes de la nostra terra als nuclis urbans, per retrobar les gustos i sabors autèntics. Per tal d'oferir els millors productes, fan una acurada selecció dels productors, els van a conèixer i veuen com elaboren els seus productes, intentant sempre buscar la millor qualitat. 

Risotto de safrà amb formatge el Bac i pernil ibèric

Ingredients

(per a 2 persones):

  • 600ml de brou de pollastre, preferiblement fet a casa
  • 40g de mantega 1 ceba petita picada
  • 175g d'arròs
  • 1/2 vas de vi blanc sec
  • 1/4 de cullerada de safrà
  • 25g de formatge el Bac
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2-3 talls de pernil ibèric
  • sal i pebre negra

Preparació:

  1. Fer bullir el brou, deixar coure a foc lent.
  2. Fondre 25g de mantega a foc mig en una cassola gran, afegir la ceba i coure-la fins que estigui tova, uns 5 minuts.
  3. Incorporar l'arròs , barrejar i coure 2-3 minuts fins que els grans siguin opacs i comencin a enganxar-se al fons de la cassola.
  4. Afegir el vi, barrejar i deixar coure fins que s'evapori,
  5. Ara ja podem començar a incorporar el brou calent, afegint cada vegada aproximadament una tasseta de cafè i deixar que l'arròs es begui el brou abans d'afegir-ne més.
  6. Coure, barrejant de tant en tant , fins que l'arròs comenci a estar cremós però encara al dente, uns 15 minuts,
  7. Posar el safrà al caldo restant i afegir-ho a l'arròs.
  8. Apagar el foc, incorporar la mantega restant i el formatge el Bac acabat de rallar i barrejar-ho.
  9. Tapar la cassola i deixar reposar 2-3 minuts per què els gustos es fusioni.
  10. Escalfar l'oli en una paella i fregir el pernil ibèric Retirar i escórrer i col·locar sobre un paper absorbent.
  11. Remoure de nou el risotto i rectificar de sal i pebre.
  12. Servir en plats sopers calents i posar per sobre el pernil cruixent, unes virutes del Bac i si es vol unes fulles de sàlvia.
  13. Si ho volem maridar bé podem acompanyar el risotto amb un vi blanc sec.

A RebostQgat es preocupen per donar suport i recolzar la gran tasca que fan els productors artesanals, perquè aquesta passió pel seu ofici obtingui també el seu fruit. No treballen amb intermediaris, el producte només està 24-48 hores al seu magatzem, els temps necessari per coordinar la recepció dels aliments i preparar les seves comandes. Per això el seu lema és Del Poble a Casa. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem