Arriba la Festa del Tomàquet Mandó de Collserola a Sant Cugat

La Festa del Tomàtquet Mandó vol donar a conèixer els agricultors i productes locals de Collserola

Els productes i productors locals són els protagonistes de la 2a Festa del Tomàquet Mandó de Collserola a Sant Cugat, que se celebra aquest dissabte 2 de setembre a la plaça de Barcelona. L'objectiu de la fira, impulsada per l'Associació Collserola Pagesa, és donar a conèixer l'agricultura del parc natural i reivindicar la proximitat i la sostenibilitat a a la gastronomia Tot plegat en un context lúdic i de caràcter familiar, amb activitats i tallers durant tot el dia i paradetes amb aliments cultivats a Collserola.

La plaça de Barcelona es dividirà en diferents espais on es desenvoluparan diverses activitats durant tot el dia. Els productors locals estaran repartits amb les seves paradetes al voltant de la plaça perquè els assistents puguin conèixer i degustar què ofereix la serra Collserola, com el mateix tomàquet autòcton recuperat i cultivat a la serralada i que dona nom a la festa.

Al voltant de la fira de productors destaquen, entre altres activitats, els tallers de cuina familiar i els showcooking de cuina a la cuina-escenari organitzada per l'Aula Gastronòmica. Sense oblidar la part més lúdica de la fira, representada per la música i l'arrossada popular.

Com a principal novetat, la jornada finalitzarà amb una trepitjada popular de raïm a peu descalç per a tota la família a càrrec de Rabassaires, projecte emergent que està recuperant espais en desús per retornar la vinya al Vallès Occidental i a Collserola.

Programació de la Festa:

  • 10 h: Inici del Mercat agrícola de Collserola. Verdures, hortalisses, fruites, mel, olis, vins, cerveses artesanes i altres productes de  proximitat. Associació Collserola Pagesa.
  • 10.30 h: Taller familiar La mel és vida! amb Melvida.
  • 11 h: Taller de cuina de mercat. El Tomàquet Mandó, a la cuina mediterrània amb Alessandra Manetti, Paul Doménech. Aula Gastronòmica Sant Cugat i Can Doménech
  • 11.30 h: Taller de cuina familiar. Fem conserva de Tomàquet Mandó amb Josep Vidal i Alfred March. Aula Gastronòmica Sant Cugat i La Rural
  • 12 h: Taller maridatge. Platillos amb producte de Collserola, vins i vermuts amb Mario Adame i Iñigo Hauguey. Aula Gastronòmica Sant Cugat i Rabassaires
  • 13 h: Vermut Musicat amb Fenya Rai! Cançó  i festa popular a la plaça!
  • 14 h: Dinar Popular 12 €. Associació Collserola Pagesa i Aula Gastronòmica Sant Cugat
  • 16 h: Premsada tradicional de raïm i fi de festa. Vine a xafar raïm!  

Sobre el Tomàquet Mandó

La varietat de tomàquet ‘Mandó de Collserola’ s'ha conservat des de fa generacions a la masia de Can Mandó, dins el Parc Natural de la Serra de Collserola. Es tracta d'una varietat recuperada a partir de la iniciativa i l'esforç dels agricultors locals, que compta amb el suport del Consorci en el marc del Pla Agropecuari del Parc. Des de fa 2 anys, s'ha creat una xarxa de comercialització conjunta entre els membres de l'Associació Collserola Pagesa, per posar en valor aquest preuat tomàquet.

Captura de pantalla 2023 07 26 a las 18.09.04

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem