Josep Pros: "Tots 5 treballàvem en una ferreteria del poble que havia tancat"

ESPAI PUBLICITARI. Sufepont va obrir les seves portes a Sant Cugat ara fa 30 anys, un negoci que mica en mica ha anat creixent segons les necessitats dels clients

Al juny del 1984 un grup de 5 ferreters santcugantencs va decidir engegar el seu propi negoci. El Pont, així es deia en un principi la ferreteria que ara coneixem com a Sufepont, va obrir les portes al centre del poble amb l’objectiu d’oferir un servei de qualitat i que amb el pas del temps anés creixent.

D’on sorgeix la idea de crear El Pont?
Tots 5 treballàvem en una ferreteria del poble que havia tancat, i en aquell moment ens vam veure amb forces d’engegar el negoci. A Sant Cugat hi havia ferreteries, però nosaltres crèiem que en feia falta una com El Pont.

I després de 31 anys, aquí esteu...
Sí, nosaltres hem anat creixent a mesura que el client ens ho ha demanat. Quan vam entrar teníem una part del local. Això abans era un comerç de queviures i al final hi havia un galliner i tot. Amb els anys vam anar ampliant la ferreteria i els serveis que oferíem.

No sempre heu ofert el mateix?
La ferreteria és molt complexa, té molts articles. Va haver-hi una època que estàvem al servei de la indústria, que a Sant Cugat n’hi havia molta. Ara, malauradament no n’hi ha tanta i toquem moltes gammes de la ferreteria en l’àmbit particular.

Ferreteria, jardineria, electricitat, de tot. Bé, en l’àmbit particular sempre hem treballat, però abans ho combinàvem amb la indústria.

Amb tanta gamma que toqueu sou la ferreteria de referència?
És una ferreteria molt completa, amb una gran varietat de productes i som una de les ferreteries que marquen la pauta a la ciutat.

Al 1990 el Sufepont va obrir la botiga de La Llar destinada a tots els productes de casa

Josep Pros és un dels encarregats de Sufepont FOTO: Artur Ribera

A banda del Sufepont teniu la Llar...
Sí, va arribar un punt que no hi cabíem, aquí a la ferreteria.

Aquest és un sector que evoluciona constantment i van entrant nous productes, però tampoc et pots desfer dels antics, ja que hi ha molta gent que en algun moment necessitarà algun producte en concret.

Cap a l’any 1990 vam veure que el local del davant estava buit, i vam decidir agafar-lo i posar totes les coses de casa allà. D’aquesta manera vam guanyar espai a la ferreteria i vam poder ampliar els serveis.

I des que vau separar la llar i la ferreteria, ha anat bé?
Bé, ara tornem a anar justos d’espai, pel que dèiem de l’evolució d’aquest sector.

Teniu opcions de créixer més o nous objectius?
Ara mateix el que ens interessa és anar passant aquesta època de crisi tan bé com puguem. Un cop hagi passat, ja es veurà, alguna idea tenim, però ja ho veurem...

Sigui el que sigui l’essència sempre serà la mateixa, no?
Sí, nosaltres sempre hem donat un servei de qualitat i molt de tu a a tu amb el client.

A nosaltres ens agrada que el client vingui amb un problema i nosaltres els el puguem solucionar.

I això és possible?
A través de la cooperativa Cofac, de la qual formem part, donem aquest servei. Anem un parell de cops a la setmana al magatzem i sempre mirem d’aconseguir el que el client necessita.

Per tant, Sant Cugat té Sufepont per 30 anys més com a mínim?
Home aquesta és la idea. Dels 5 que vam obrir el negoci, un ja està jubilat. Actualment, som 12 persones treballant entre el Sufepont i la Llar. La idea és que això continuï per si sol oferint el servei de ferreteria de proximitat que ha donat durant tants anys.

A Sufepont tenen tot tipus de productes de ferreteria, jardineria, electricitat i altres articles relacionats amb la llar. FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem