L’ESLV va a Euskadi!

El grup de treball ESLV (Educació per la Sostenibilitat al Llarg de la Vida) ha estat convidat per l’ONG vsf-Justícia Alimentària Global al Primer Encuentro de Docentes sobre Educación para el Desarrollo y Soberanía Alimentaria els dies 26-28 d’abril a Bizkaia

Vsf-Justícia Alimentària Global participa al grup ESLV des de fa uns mesos, i ha vist que la feina que realitzen els centres educatius santcugatencs amb l’Agroecologia Escolar, amb els horts escolars, és molt coherent amb el programa Alimentacción: Xarxa d’Escoles per un Món Rural Viu, en la que participen escoles de diferents parts de l’Estat espanyol des de fa uns anys.

La Carme Delgado (mestra) i l’Anna Valderrama (educadora) hi van a explicar què estem fent a Sant Cugat des de fa sis anys amb els horts escolars. La majoria de docents i persones de fora dels centres escolars no imaginen el que significa el treball educatiu amb l’agroecologia escolar.

Amb els horts escolars ecològics es treballa per una dimensió de la ciutadania a la qual tenim dret i no hauríem de renunciar: la producció d’aliments. Deixant en mans del mercat global l’alimentació, ha esdevingut una crisi alimentària per tothom coneguda (fam en moments d’excedents d’aliments, crisis alimentàries, desaparició de la pagesia, etc.). L’agroecologia és el moviment contrari.

Vsf-Justícia Alimentària Global


Com fem sabó amb l’oli usat


Protegiu-vos bé les mans amb guants de goma i no useu recipients d’alumini o d’estany, ja que desprendrien vapors perillosos. En un gibrell de terrissa posem dos litres d’oli, quatre d’aigua, 650 g de sosa càustica i un poc de farina. Barrejat, ho posem al foc, destapat, i que bulli una hora i mitja. Remenem fins que la mescla agafi una textura gelatinosa. Ho aboquem a un calaix dividit en compartiments, per tal d’obtenir les pastilles de sabó un cop solidifiqui la barreja. Ho deixem reposar durant 24 h.

Consulteu el nostre bloc

 
Comentaris

Destaquem