La botiga Peryben abaixa la persiana per jubilació després de 42 anys

La botiga de tapisseries, cortines, i altres productes de tèxtil per la llar, obrirà fins aquest mes d'agost

La botiga Peryben, referent a Sant Cugat del negoci de la tapisseria, tancarà aquest agost per jubilació. Així ho ha confirmat el seu propietari, Josep Lluís Benito, que ha estat al capdavant del negoci familiar des de fa 42 anys i l'ha convertit, així, en un dels comerços més antics de la ciutat.

"Vam començar al carrer de Colom, en un garatge, el 1976", recorda Benito, i diu que "se'ns va quedar petit de seguida. Llavors vam anar al carrer Dos de Maig i hi vam estar un any més allà, i després ja vam venir aquí al carrer Valldoreix". Més tard, el negoci va haver de dividir-se, deixant el taller per la tapisseria industrial a un local de l'avinguda Cerdanyola i la botiga al carrer Valldoreix.


El millor de tots aquests anys, segons explica, és la relació que ha tingut amb els clients, que pràcticament s'havien convertit en part de la família. El propietari del negoci de tapisseria afirma que "tenim clients des de fa 20, 25 i fins i tot 30 anys i escaig. De pares han passat a fills", i indica que ha hagut d'escriure "450 cartes a clients habituals de fa molts anys" per acomiadar-se.


La fórmula de l'èxit del seu negoci, segons diu Benito, és ben senzilla: treballar amb cura, dedicació i tracte personalitzat, i explica que prefereix "no guanyar diners amb una feina però que surti bé". "Treballar amb el particular vol dir anar més al detall" destaca: "moltes vegades hi ha clients que vénen a veure com estem muntant el seu sofà, com ho hem reformat, què se li està fent... És un taller que està obert i això el client ho agraeix moltíssim".


Ara, però, sembla que la botiga haurà de tancar definitivament, ja que "quan jo vaig començar a la tapisseria, cada operari tenia el seu aprenent, però avui en dia això és inviable" i la mitjana d'edat, segons explica, està per sobre dels 55 anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem