contingut promocionat
Isabel Ferrer

La despesa de desplaçaments entre pares separats

La distància geogràfica entre domicilis a l’hora d’establir estances i pensió d’aliments.

Quan a resultes d’una separació -el pare i la mare - fixen els seus domicilis en llocs apartats geogràficament, aquest ha de ser determinant a l’hora de fixar la pensió d’aliments i les estances amb el progenitor no custodi.

No hauria de considerar-se raonable una petició d’aliments per a un menor que no tingués en compte el cabdal econòmic de l’obligat al seu pagament, ni tampoc el cost que els desplaçaments ocasionats per visitar i estar amb el menor li suposaran, ni per descomptat, i principalment, el trastorn que tals desplaçaments poden ocasionar a un menor de pocs anys.

En tal sentit, i en un cas defensat per aquest despatx, l’Audiència Provincial de Barcelona -secció dotzena- va rectificar el criteri del Jutjat de Primera Instància, tenint en compte: la distància que separava els domicilis (aprox. 800 km), les despeses que generaven els desplaçaments i la situació laboral del pare progenitor no custodi, que divideix en dos moments: durant l’excedència i a partir del moment de la seva reincorporació al món laboral; fixant, durant aquella, un “mínim vital” que paliï les necessitats més elementals del menor.

L’Audiència Provincial va fallar a favor d’un règim d’estances en què el progenitor no custodi pugui estar amb el seu fill un cap de setmana de cada mes i les vacances per meitat quant al període de Nadal. Durant la Setmana Santa serà gaudida de forma sencera i amb alternança anual per cada progenitor. Essent l’estiu repartit entre ambdós en períodes continuats.

Les despeses dels desplaçaments durant els períodes ordinaris seran assumits pel pare progenitor no custodi; però, les despeses dels desplaçaments vacacionals seran assumits per meitat:
La pensió d’aliments, mentre el pare no treballi, serà de 130 euros. A partir del moment en què es reincorpori a la feina satisfarà 200 euros en comptes dels 300 que es demanaven, atès els desplaçaments ordinaris que són assumits per ell exclusivament.

Isabel Ferrer pot assessorar-vos si us trobeu en una situació similar

Isabel Ferrer és especialista en dret de familia i totes les visites són concertades al nº de telf 658 99 82 64.

A la seva web trobareu tota la informació relacionada amb els seus serveis.

 
Comentaris

Destaquem