contingut promocionat
Condis Coll Favà

La importància de la fruita d'estació

Escollir fruites de temporada aporta una sèrie de beneficis al cos

Consumir fruita que sigui de l’estació té grans avantatges, com una major qualitat dels micronutrients i característiques organolèptiques (color, olor, sabor, textures). A més d’un preu millor.

La fruita de la temporada estival té com a característica principal ser molt rica en aigua i en antioxidants. És recomanable ingerir tres fruites diàries i de diferents colors.

Les fruites estivals i els seus beneficis

• El mango, per exemple, és una fruita molt rica en carotenoides els quals prevenen el risc de patir moltes malalties, també tenen molta vitamina C, potassi, per la qual cosa és molt important per als esportistes, i és molt ric en fibra.


• El raïm també és molt ric en fibra i potassi però destaca la seva aportació de flavonoides i resveratrol, el qual ajuda a reduir els nivells de colesterol de la sang, el risc de desenvolupar diversos tipus de càncer, els nivells de glucosa en sang i moltes altres malalties.


• La síndria té un 93% d’aigua, la qual cosa fa que tingui un gran poder hidratant. Però a més, porta un regal ocult que és ideal per a una bona salut, es tracta del licopé, del qual hi ha estudis epistemològics que donen suport al fet que redueix el colesterol de la sang i també el risc de desenvolupar molts tipus de càncer.


• Una altra fruita molt rica en fibra soluble són les figues, que corregeixen el restrenyiment, redueixen el risc de desenvolupar càncer de còlon i, a més, ajuden a reduir els nivells elevats de colesterol dolent. Aquest tipus de fruita també és molt rica en magnesi, calci vegetal i potassi, la qual cosa genera que sigui un aliment ideal per a aquelles persones que pateixen d’hipertensió i que tinguin tendència a retenció de líquids. També posseeix un component que és un ferment actiu anomenat cardina que facilita molt la digestió.

Article patrocinat per

Condis Coll Favà
Més informació
 
Comentaris

Destaquem