contingut promocionat
Condis Coll Favà

La quinoa, un cereal nutritiu

La quinoa aporta molts beneficis a la salut

La quinoa, si bé té molts segles d’història, aquests darrers temps ha ressorgit com una de les fonts més completes de proteïna vegetal, per la qual cosa s’ha fet bastant popular entre els vegetarians.

El cert és que aquest gra pot ser consumit per tots, i és realment molt nutritiu, font de ferro, magnesi i hidrats de carboni.

Però la quinoa també té un gran avantatge, que és de gran benefici per als celíacs: és lliure de gluten. És a dir, es tracta d’un aliment de consum segur, lliure de TACC, i apropiats per a les persones celíaques o amb intolerància al gluten.

D’acord amb un estudi publicat a The American Journal of Gastroenterology, la quinoa és ben tolerada per persones amb celiaquia, sempre i quan no hagi sofert contaminació creuada per altres aliments amb gluten.

Segons l’estudi, els celíacs toleraven molt bé fins uns 50 grams d’aquest gra, i fins i tot presentaven una reducció dels nivells de triglicèrids i del colesterol LDL, o també anomenat “dolent”.

La quinoa és rica en nutrients, aporta a més àcids greixosos de bona qualitat, i un elevat percentatge de proteïnes. A més, està considerada una font saludable de carbohidrats complexos, i de fibra alimentària, tant soluble com insoluble.

La quinoa pot ser consumida per tot tipus de persones, i fins i tot se li han adjudicat beneficis sobre els pacients amb diabetis, ja que ajudaria a anivellar la glucosa en sang, amb osteoporosis o, fins i tot, amb dislipèmies.

La seva preparació és senzilla: només s’ha de bullir durant uns minuts -fins que dobli la seva mida-, previ esbandit sota l’aigua clara per eliminar la saponina, una substància de sabor amarg que pot ser tòxica.

La podeu consumir sola amb oli i sal, en amanides, amb altres llegums o en hamburgueses.

Contingut patrocinat per

Més informació
 
Comentaris

Destaquem