Més de mig segle d’història

La botiga especialitzada en mobiliari infantil i matalassos Casajuana tanca després de 55 anys. El Josep i l’Antònia han dedicat més de mitja vida a fer créixer aquest històric negoci

La façana del local de Casajuana ARTUR RIBERA La façana del local de Casajuana ARTUR RIBERA
El 2 de maig de l’any 1958, Josep Casajuana i Antònia Villadelprat, tots dos fills de Sant Cugat, van obrir la botiga Casajuana, especialitzada en mobles i matalasseria. Cinquanta-cinc anys més tard, un dels comerços històrics de la ciutat baixa la persiana definitivament.

Com van començar?
Josep: El meu pare tenia un taller-fusteria i coneixia el negoci del moble, per això ens vam dedicar al moble. El pare de l’Antònia va fer aquesta casa i nosaltres ens vam aventurar.
Antònia: Vam començar amb el moble però mica en mica vam anar introduint més articles, com la matalasseria. Vam tocar moltes tecles. Per tirar endavant hem fet de tot: mobles, màquines de cosir, màquines d’escriure, electrodomèstics, llums... Tot aquí dintre. Ara això faria riure!

Han estat molts anys dedicats al negoci!
Josep: Molts. Però ens ha anat bé, també perquè les despeses generals eren reduïdes. Com que vivim a la casa (a sobre) no havíem de pagar lloguer.
Antònia: Jo vaig estar 41 anys, des dels 30 anys fins als 71. I ja venia d’una botiga on n’havia estat 18. La meva vida sempre ha estat de cara al públic. Engegar el negoci va costar molt, i ara costa molt plegar!
Josep: El sentiment d’ara és de tristesa...
Antònia: Han estat molts anys d’esforç, portant el negoci i alhora pujant tres criatures.
Josep: Ens ha arribat una proposta d’una empresa i llogaré el local. El negoci es diu Party Festa. És una empresa d’articles de festa, disfresses i altres....

En qualsevol cas, estan satisfets?
Antònia: Sí, ha valgut la pena. Hem estat de sort que hem tingut molta salut. Això és la base principal per poder treballar.

 
Comentaris

Destaquem