Montserrat Garcia: “Hem d’aconseguir que comprar al mercat sigui com una activitat d’oci”

Malgrat que ara mateix el Mercat de Pere San només té tres parades en funcionament, Montserrat Garcia ja treballa en la presentació i funcionament del futur nou espai que tindrà aquest vell mercat passat l’hivern

Tenim el Mercat en obres!
Ara mateix tenim tres parades funcionant: fruiteria, carnisseria i polleria. Quan acabin les obres seran 19 parades, aquestes tres i moltes altres fins a tenir tot el que ha de tenir un mercat. Això inclou llegums, fleca, xarcuteria, peixateria, fruits secs, lactis... Completarem el que ara falta.

El Mercat Vell també serà un gran restaurant?
Hi haurà la possibilitat de degustar els productes. Ja fa dècades que s’estudia perquè no acaben de funcionar els mercats. Molts s’han repensat posant-hi una empresa motor que acostuma a ser un supermercat que complementa la seva oferta. El problema de Pere San és que això no hi cap. Per això aprofitem que tenim un edifici dels més bonics de la ciutat per donar-hi un ús més lúdic. Hem d’aconseguir que comprar al mercat sigui com una activitat d’oci. Que en gaudeixis veient i degustant productes.

Com és el client santcugatenc?
L’Ajuntament va fer un estudi sobre els hàbits de consum i el resultat deia que un 40% de la població preferia comprar l’alimentació en establiments petits, de proximitat. Això penso que ara ha augmentat. Ens preocupa el que mengem i ens agrada que ens atengui algú que sap què té i que ho tracta amb cura.

La qualitat té un preu...
Evidentment. No és el mateix dos quilos de mandarines d’oferta que n’han d’acabar llençant la meitat que no pas poca quantitat però amb més qualitat.

Com pot ser que els mercats de Rubí sigui més barat que els de Sant Cugat?
No ho sé. [Riu] Jo no sóc comerciant, però jo sempre dic als comerciants que hem de ser un nou tipus de mercat i els productes han de tenir una bona relació qualitat preu. Per molt que estiguem a Sant Cugat, no podem estar fora de la franja habitual de preus. Volem trencar aquesta dinàmica.

Com s’administrarà el nou mercat?
Volem una gestió molt dinàmica però també molt comunitària. Comentarem l’opinió dels comerciants que són els que en saben i a partir d’aquí prendre decisions entre tots de manera mancomunada.

Només 3 parades de les que hi havia continuaran al nou mercat. Per què no han continuat les altres?
Des que vam iniciar la idea vam oferir la possibilitat de seguir a tothom, i tres van ser els que es van apuntar. Malgrat això, ja tenim les 19 parades plenes per al nou projecte. O sigui, n’hi ha 16 de noves. Els antics comerciants sé que alguns s’han jubilat i altres han decidit marxar a altres llocs. Hi ha hagut una mica de tot.

És un bon negoci ser comerciant a Sant Cugat?
No tinc la resposta perquè no sóc comerciant, però crec que tot i la crisi, l’alimentació és un negoci amb possibilitats d’èxit perquè passi el que passi hem de seguir menjant i el sector té futur si ets un bon professional.

Llegiu el reportatge sobre comerç a Sant Cugat

 
Comentaris

Destaquem