contingut promocionat
Tot Teràpia

Opinió: El menjar com a medicina

L'alimentació és una forma natural de canviar la bioquímica del cervell i del cos

Amb l'any nou a majoria de les llistes dels propòsits que volem assolir apareix la frase "alimentar-se millor". Una alimentació sana és molt més important del que pensem, com Hipòcrates va dir "que la teva alimentació sigui la teva medicina".

Creiem que l'alimentació és una forma natural de canviar la bioquímica del cervell i del cos, sent capaç d'autoregular millor, creant noves connexions neuronals que permeten a la persona millorar la seva qualitat de vida.

El nostre cos crea alguns neurotransmissors (catalitzadors d'informació d'un nervi a un altre) a partir dels aliments que ingerim, i que funcionen com maons que es van unint per a realitzar una infinitat de tasques. Aquests "maons" depenen en gran mesura de l'alimentació que li atorguem; així, si la nostra alimentació no nodreix al cos prou, no podrà crear els neurotransmissors necessaris.

Nombrosos estudis avalen la relació entre les deficiències nutricionals, de vegades juntament amb diversos factors (emocionals i ambientals) com a detonants de malalties. És coneguda la relació d'una mala alimentació amb malalties com l'obesitat i la diabetis. Però, sabies que l'alimentació també pot influir en els problemes de veu, el Parkinson i / o la fibromiàlgia?

Sí l'alimentació influeix en diferents aspectes del nostre cos detonant una cadena de processos químics importants per a diferents processos en el nostre cos. Processos que influeixen en el balanç dels intestins, el nostre comportament, el nostre ritme de son, aspectes com la irritabilitat o la capacitat per autoregular-se. També influeix en els processos necessaris per a la construcció de neurotransmissors, que al seu torn, interfereixen en el nostre estat emocional, la intel·ligència i fins a la comunicació. Canviant l'alimentació es pot restablir el balanç de l'intestí, evitant així càncers, inflamacions i pèrdues de nutrients.

En els nens amb trastorns de conducta i dificultats d'aprenentatge o emocionals, és important considerar el paper de l'alimentació tant en l'augment de la seva capacitat de concentració com en la reducció de l'ansietat que els permeten respondre a les demandes de l'entorn de forma més eficaç. Hi ha famílies que han aconseguit millorar els símptomes en els seus fills amb trastorns com el TDAH i el TEA modificant la seva dieta, en alguns casos afegint a més suplements naturals.

És important realitzar prèviament una prova de l'estat nutritiu del nostre organisme, per poder adaptar la nostra dieta per suplir les possibles mancances que tenim.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem