contingut promocionat
Tot teràpia

Opinió: La importància del joc social

El temps per jugar amb els nostres fills

Observar, esperar i escoltar els teus fills en el joc et permet fins i tot sentir les opinions que de vegades són expressades en murmuris o tímidament, enriquint la relació que estableixes amb ells.

Tenir temps per jugar amb els nostres fills pot ser cada vegada més difícil a causa del gran nombre d'activitats diàries que hem de fer durant la setmana. Tot i així, és important que intentem tenir l'espai, ja que és a través del joc on desenvolupem petites converses amb ells i on els ensenyem -gairebé sense adonar-nos-en- intercanvis socials sans que els ajudaran a establir en el futur relacions més sòlides amb els seus i el món que els envolta.

Els jocs socials com el tocar i parar, les pessigolles, etc., tenen el poder d'aconseguir que els teus fills centrin la seva atenció en tu i en allò que estàs fent, permetent amb això que aprenguin a anticipar, a seguir i respectar torns, a decidir si volen continuar amb una activitat o canviar-la, a detectar quan estan cansats i quin estat d'ànim posseeixen, a comunicar amb altres...

Para atenció en:

Per desenvolupar un joc social, hem de posar la nostra atenció en tres coses:

· Observar: si busques el temps d'observar el teu fill mentre juga, podràs aprendre més sobre el que li agrada i  com es comunica, incorporant aquests elements al joc que fas amb ell perquè si tens en compte les seves preferències, aconsegueixes que el joc sigui més atractiu, més enriquidor i, per descomptat, més divertit. Observant amb calma els teus fills, descobriràs que interactuen de moltes més maneres de les que creies al principi.

· Esperar: durant un joc social, esperar significa estar a prop del teu fill, mirar-lo expectant i sense parlar quan és el seu torn de fer alguna cosa en el joc. Aquesta simple acció té un efecte poderós en els teus fills, ja que els estàs enviant el missatge que estàs respectant el seu torn i els dónes el temps que necessiten per actuar, potenciant molt subtilment la confiança en ells mateixos.

Aquesta petita espera també et dóna el temps de poder observar com els teus fills intenten interactuar amb tu, quins recursos tenen per comunicar-se i reflexionar.

· Escoltar: quan els teus jocs inclouen sons, paraules o oracions, escolta amb cura el que el teu fill expressa i com ho expressa quan és el seu torn. Escoltar sense interrompre'ls permet que ells percebin de manera activa que respectes les seves opinions i els seus comentaris i que, per tant, és important escoltar les opinions dels altres encara que no hi estiguis completament d'acords.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem