Polítiques socials d’habitatge

Màxima prioritat per a les polítiques socials d’habitatge

Una delegació de la Taula del Tercer Sector va demanar el setembre passat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que es prioritzin les polítiques socials d’habitatge. La Taula va remarcar al conseller del Departament que prioritzi les polítiques d’habitatge adreçades a les persones i col·lectius més vulnerables.

També se li va demanar la continuïtat dels ajuts al lloguer mitjançant una nova convocatòria el gener de l’any vinent. Una altra cosa que se li va demanar és que s’impulsin les polítiques preventives davant el drama de les execucions hipotecàries, per tal que els serveis socials i les entitats puguin fer de mitjancers, des del primer moment, quan una família no pot pagar.

També es plantejà, entre altres, l’articulació d’un sistema de mediació obligatòria d’acord amb les entitats financeres, en la línia del que es fa en altres països europeus. Durant la trobada, el conseller va anunciar que ben aviat oferiran, en règim de lloguer, 3.460 habitatges de protecció oficial que estaven buits, i va obrir la possibilitat que alguns es destinin a entitats socials. També va oferir a la Taula entrar a formar part del Consell Assessor de l’Habitatge i incorporar-se al Pacte Nacional i a la seva Comissió de Seguiment.

 
Comentaris

Destaquem