Prop del 10% dels naixements a l'Hospital General són de nadons prematurs

L'Hospital General de Catalunya compta amb una unitat de Medicina Perinatal i una Unitat de Cures Intensives a Nounats

L'Hospital General de Catalunya registra prop de 2.600 naixements cada any. D'aquests, entre un 5 i un 10%, són considerats nadons prematurs, és a dir, que neixen abans de la setmana 37 de gestació i per tant són considerats nadons "immadurs". 

Que un nadó no neixi entre la setmana 37 i 42 d'embaràs pot provocar que algun dels seus òrgans no tingui prou maduresa i, per tant, que sigui del tot necessària rebre una atenció mèdica especial per tal d'ajudar al nounat a sobreviure i acabar de formar-se. 

L'Hospital General de Catalunya compta amb dues unitats especialitzades per aquests casos. La Unitat de Medicina Perinatal i la Unitat de Cures Intensives a Nounats (UCIN) estan formades per professionals de totes les disciplines de la medicina.

Dia Internacional del Nen Prematur

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Nen Prematur, que se celebra des del 2009 per iniciativa de la Fundació Europea per a les Cures dels Recents Nascuts i l'organització nord-americana March of Dimes, l'Hospital General de Catalunya ha donat a conèixer, aquest dimarts 17 de novembre, la tasca que realitza la UCIN.

A través de diverses activitats, la unitat especialitzada en la cura dels nadons prematurs ha generat consciència social pel que fa als nadons prematurs i a les seves famílies.

L'acte ha comptat amb la participació de personal del centre hospitalari i de diverses famílies. 

 
Comentaris

Destaquem