El punt de trobada pels valldoreixencs que aposten per la qualitat i l’artesania

El Mercadet de Valldoreix representa una proposta innovadora i cuidada pels productes de proximitat i de producció pròpia, amb una àmplia oferta artesana, ecològica i espais de degustació

Cada dissabte al matí, a tocar de la plaça de l’Estació, s’instal·la el Mercadet de Valldoreix on poder gaudir d’una estona de trobada agradable amb els veïns i veïnes d’aquesta vila, així com per també beneficiar-se de la diversitat i la qualitat que aquest mercat ofereix. 

Aquest espai comercial a l’aire lliure neix, precisament, l’any 2010 com a resposta a una demanda ciutadana de portar una gran diversitat de productes als habitants de Valldoreix que, fins llavors, no comptaven amb una àmplia oferta de botigues d’alimentació seu abast.

 

Producte local i ecològic

El mercat el podem trobar al costat de l'estació de Valldoreix FOTO: Cedida

El mercat el podem trobar al costat de l'estació de Valldoreix FOTO: Cedida

Hi ha pocs mercats setmanals que avui dia disposin d’una gamma tan diversa i extensa en productes de qualitat. El Mercat de Valldoreix és un d’ells, gràcies als seus esforços per implicar cada cop més comerços de producció pròpia, així com ecològics, que, a més, proporcionin la millor qualitat i proximitat amb el client. “Nosaltres no volem créixer a nivell en dimensions, sinó en qualitat. Volem esdevenir un mercat cada cop més artesà i de producció pròpia”, explica en Toni Puigvert, administrador del mercat.

Un altre de les parades de Valldoreix FOTO: Cedida

Un altre de les parades de Valldoreix FOTO: Cedida

El tracte proper, personalitzat i cuidat amb els clients, així com la promoció del consum local de la zona, són alguns dels valors que els comerciants d’aquest mercat defensen. La importància de sentir-se ben tractat en l’intercanvi entre venedors/es i clients/es.

Una de les parades del Mercadet de Valldoreix FOTO: Cedida

Una de les parades del Mercadet de Valldoreix FOTO: Cedida


 

Celler, degustació i artesania

La zona de degustació FOTO: Cedida

La zona de degustació FOTO: Cedida

El Mercadet de Valldoreix no destaca únicament per la seva oferta comercial, sinó que també ofereix espais d’esbarjo i pels amants de la degustació. Actualment, un celler amb vins de vinya nova ofereix la possibilitat de degustar-los al moment, acompanyats d’un aperitiu o àpat cuinat al moment a la seva planxa. També es pot degustar la millor pizza artesana a dins del propi mercat.

Cada primer dissabte de mes, els veïns i veïnes de Valldoreix poden gaudir de les parades de bijuteria feta a mà, mentre que la segona i la quarta setmana del mes, podem trobar-hi antiguitats.


 

Una activitat per a cada moment de l’any

També podem trobar flors FOTO: Cedida

També podem trobar flors FOTO: Cedida

Finalment, aquest mercat compta amb una àmplia proposta de dinamització d’activitats pel veïnat de la zona, sempre amb el menjar de temporada com a element central de cada celebració. Cada mes de març se celebra una calçotada popular al Mercat. El mes d’abril és el torn de la botifarrada, i el setembre, durant la Festa Major, els valldoreixencs poden gaudir d’una arrossada popular. Mentre que, per Nadal, es cuina la tradicional escudella i carn d’olla per a tot el veïnat.


 

 
Comentaris

Destaquem