Quaranta comerços participaran al Tastets del Ve de Gust

La versió del Sant Cugat Ve de Gust per aquest any 2018, 'Tastets del Ve de Gust', durarà del 26 de maig al 2 de juny.

Per segon any consecutiu, el recorregut gastronòmic i enològic de Sant Cugat del Vallès, el Sant Cugat Ve de Gust, omplirà els carrers de la ciutat. Aquest any, però, la versió dels millors productes i plats dels comerços es durà a terme en versió reduïda amb el nom 'Tastets del Ve de Gust', segons s'ha explicat a la presentació de l'esdeveniment, dut a terme al Celler Modernista aquest dimarts 15 de maig.

Del 26 de maig al 2 de juny, els 40 comerços de Sant Cugat que s'hi han sumat podran oferir la degustació dels seus millors resultats de la seva cuina en petites dimensions en unes jornades que finalitzaran a la ja coneguda Nit en Blanc, el dia 2 de juny. Una setmana plena de gust i tastets que, segons Silvia Solanellas, directora de Sant Cugat Actiu, "han de ser alguna cosa elaborada, que tingui una combinació harmoniosa de gustos a 2, 3 o 3,5 euros".

Després dels bons resultats del Sant Cugat Ve de Gust "tot i el mal temps", aquest any es repetirà un format gràcies al qual "molts restauradors i propietaris de botigues es van donar a conèixer", ha puntualitzat la regidora de Comerç, Mayte Pérez, que ha explicat que el restaurador "haurà de treure el negoci fora". El format reduït i les dificultats, ha explicat la regidora, no han sigut un obstacle per repetir el Ve de Gust que "aquest any no es podia fer, però tenim molt clar que el sector de la restauració és un sector molt important i volíem ajudar des de l'Ajuntament".

El nom també ve de la intenció que, segons ha explicat Solanellas, els ciutadans vagin provant les porcions de cadascun dels comerços. De fet, ha assegurat que "volem que la ciutadania voti el millor tastet al web tastets.santcugat.cat (encara inactiu), on es podrà votar el millor tastet de Sant Cugat". També "hi haurà un premi de reconeixement a la trajectòria professional i al millor tastet el dia 2 de juny".

A més del recorregut gastronòmic, el Tastets del Ve de Gust durà a terme quatre activitats a la plaça Can Quitèria, la plaça Quatre Cantons i el Celler Modenista, i un recorregut per tota la ciutat

Mayte Pérez i Silvia Solanellas a la presentació. FOTO: SIlvia Polanco.

D'altra banda, la celebració del Tastets no inclourà només el recorregut enològic i gastronòmic: també organitzarà una sèrie d'activitats a diferents espais els dies 26 de maig i 2 de juny, que obriran i tancaran el festival.

D'una banda, el dissabte 26 hi haurà una degustació de vermut i cervesa artesana a la plaça de Can Quitèria, a càrrec de la Vermuteria i diversos productors locals, una activitat que es complementarà amb les diverses xerrades que es duran a terme a la carpa instal·lada a la plaça de Quatre Cantons, que en el marc de la Ciutat Europea de l'Esport, parlaran sobre l'alimentació i l'estil de vida saludable. Diversos professionals locals mostraran les seves creacions i parlaran de la seva experiència en el sector.

Pel que fa al dia 2 de juny, es durà a terme una visita al Celler Modernista en què es recordarà "el passat vitivinícola" de Sant Cugat, on "volem que la gent que la gent conegui encara més aquestes arrels nostres", ha declarat Solanellas. La visita comptarà amb professionals i emprenedors locals, i inclourà una degustació de vins i formatges. D'altra banda, el mateix dia, hi haurà un passeig pels "comerços més emblemàtics de la ciutat", que recorrerà, a partir de les 11 h, alguns comerços de Sant Cugat, des de l'Oficina de Turisme fins al Bar Catalunya.

A la presentació també ha sigut present Jesús Carballo, gerent de Sant Cugat Comerç, que col·labora amb l'Ajuntament i Sant Cugat Actiu en l'organització de la setmana gastronòmica. Carballo ha declarat que la celebració del Tastets "aporta un orgull molt gran a Sant Cugat Comerç i volíem que vingués aquest dia per posicionar-nos al costat de la restauració". Tot i l'expectativa evident al sector de la restauració, ha lamentat que "molts comerços han dit que no han tingut temps i diuen que l'any que ve segur que estaran presents".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem