Quatre generacions de xurrers

El xurro és un dels aliments més típics i històrics de la rebosteria espanyola i que també està àmpliament difós tant a Amèrica del Sud i Amèrica Central, com a França i Portuga

Pere Esquerda, el tastador Pere Esquerda, el tastador
Sembla mentida que una massa composta per farina, aigua, sucre i sal pugui emmagatzemar tants anys d’història i superar amb tanta força modes, dietes i les massificacions de les rebosteries industrials. I si això és així és gràcies al fet que durant dècades, que ara ja són segles, hem tingut gent que ha conservat aquesta tradició artesana al llarg de generacions, com és el cas que ens ocupa, el de la xurreria La Moderna.

Avui, la quarta generació de La Moderna té el repte de continuar el que pares, avis i besavis (aquests des de 1908) van desenvolupar. Xurros tradicionals, de xocolata, bunyols, xuixos, “pestiños” amb sucre i, properament, les porres (més gruixudes i esponjoses que els xurros i sense ratlles) conformen l’oferta de La Moderna, a part, també, de les típiques patates i cotnes totalment artesanes. En un local de planta baixa i soterrani, podreu degustar totes les especialitats de la casa o també les podreu adquirir a peu de carrer. Ajudeu a conservar les tradicions i no us perdeu La Moderna. Que vagi de gust!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem