contingut promocionat
Edurne Zunzunegui

Qui paga les despeses escolars en els divorcis?

Aquesta és una pregunta que molts divorciats ens plantegen. La resposta no és universal.

En els divorcis de mutu acord, es pot haver pactat o no aquest assumpte. Caldrà veure, doncs, quins van ser els pactes que es van plasmar en el Conveni Regulador del divorci. Pot ser que, a banda de la pensió alimentària pactada, s’hagi de pagar a mitges les despeses escolars, o pot ser que es consideri que ja estan incloses en la pensió.

 

Si no es diu res, cal basar-se en el que ve establint la jurisprudència. I el mateix succeeix en els divorcis contenciosos.

 

La major part de la jurisprudència considera que aquestes despeses (matrícula, llibres i material escolar) estan incloses en la pensió alimentària, al tractar-se de despeses ordinàries i previsibles que poden comptabilitzar-se al fer el càlcul de la pensió. Càlcul que acostuma a fer-se per anualitat i dividida en 12 mesos.

 

Hi ha altres tipus de despeses, com les derivades d’activitats extraescolars o classes particulars, que s’acostumen a considerar extraordinàries i, per tant, han de ser pagades per ambdós progenitors a mitges, sempre que s’hagin posat d’acord per a la seva realització. De totes maneres, si es consideren necessàries (logopèdia, per exemple), cal pagar-les a mitges, encara que no s’hagi arribat a un acord entre els progenitors.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem