Per aturar el sagnat us podeu col·locar un glaçó a sobre de la ferida fent pressió perquè les artèries es contreguin.
Una altra manera consisteix a pressionar la ferida amb una gasa o amb un drap net i mantenir l’extremitat tallada cap amunt perquè s’aturi ràpidament el sagnat.
No us poseu alcohol a la ferida, simplement tapeu-la amb una tireta.
Si la ferida és molt fonda o la pell està massa separada, o si en moure l’extremitat noteu que el moviment no és normal, o si el sagnat no s’ha aturat en un període de deu minuts, acudiu ràpidament a urgències.
Per evitar els accidents a la cuina el millor és mantenir els ganivets ben afilats, ja que està comprovat que un ganivet que no estigui ben afilat pot provocar més accidents; també és important a l’hora d’utilitzar un taulell per picar col·locar-hi a sota un drap perquè no es mogui quan es piquen els aliments.
Una altra manera consisteix a pressionar la ferida amb una gasa o amb un drap net i mantenir l’extremitat tallada cap amunt perquè s’aturi ràpidament el sagnat.
No us poseu alcohol a la ferida, simplement tapeu-la amb una tireta.
Si la ferida és molt fonda o la pell està massa separada, o si en moure l’extremitat noteu que el moviment no és normal, o si el sagnat no s’ha aturat en un període de deu minuts, acudiu ràpidament a urgències.
Per evitar els accidents a la cuina el millor és mantenir els ganivets ben afilats, ja que està comprovat que un ganivet que no estigui ben afilat pot provocar més accidents; també és important a l’hora d’utilitzar un taulell per picar col·locar-hi a sota un drap perquè no es mogui quan es piquen els aliments.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok