Tanca La Bombeta, després d'il·luminar més de 30 anys cases i comerços de Sant Cugat

L'establiment ha estat regentat tots aquests anys per Andreu Garrell i Pepi Helices, que han decidit jubilar-se

L'1 de desembre de 1990 obria La Bombeta, una botiga de bombetes situada a l'avinguda de Catalunya, 3. Els propietaris de l'establiment, Andreu Garrell i Pepi Helices, però, han decidit que es jubilen el 30 de novembre d'aquest any, tancant així un cicle de 33 anys il·luminant cases i comerços de Sant Cugat.

Andreu Garrell i Pepi Hélices, amb un dels seus fills, en la inauguració de La Bombeta l'1 de desembre de 1990. FOTO: Cedida

Andreu Garrell i Pepi Helices, amb un dels seus fills, en la inauguració de La Bombeta l'1 de desembre de 1990. FOTO: Cedida

 

El dia de la inauguració de la botiga no és de casualitat, i és que l'1 de desembre se celebra Sant Eloi, dia internacional dels gremis relacionats amb el metall: ferrers, serrallers, orfebres, llauners... És per això, que els actuals propietaris sorprenien els veïns obrint la botiga de bombetes en el mateix local en el qual hi havia la serralleria del pare d'Andreu Garrell, Joan Garrell. "El meu pare va decidir jubilar-se, després de 15 anys amb una botiga de bombetes més petita en el local del costat. Al migdia abaixàvem les persianes de la botiga del meu pare i a la tarda obríem La Bombeta" explica el propietari.

Els propietaris i els seus fills amb el pare d'Andreu Garrell (dreta) que va ser propietari d'Electricitat Garrell. FOTO: Cedida

Els propietaris i els seus fills amb el pare d'Andreu Garrell (dreta) que va ser propietari d'Electricitat Garrell. FOTO: Cedida


Electricista de professió, Andreu Garrell comenta que va heretar la passió per les bombetes del seu pare. Per la seva banda, tot i que Pepi Helices era modista, va decidir endinsar-se en el món de la llum. En aquests 33 anys, la botiga s'ha especialitzat en qualsevol mena de bombeta, arribant a tenir més de 500 models diferents. "Ens ha vingut gent d'arreu a buscar bombetes i hem treballat també molt amb els muntatges de les llums de Nadal" afegeix Garrell, i és que en aquests últims 30 anys han venut bombetes d'àmbits tan diferents com el teatre, la filmació o per clíniques dentals.

Nadal, una de les époques fortes de La Bombeta. FOTO: Cedida

Nadal, una de les époques fortes de La Bombeta. FOTO: Cedida


Com molts de negocis, no obstant això, els propietaris de La Bombeta expliquen que van patir una baixada de vendes el 2011, arran de la crisi, i que aquesta davallada s'ha acabat de confirmar després de la pandèmia. "El 2011 vam notar la competència dels basars i grans superfícies, mentre que la pandèmia ha consolidat la compra per internet. Ens trobem molta gent que ve, ens pregunta i vol el nostre consell i després ens demana poder fer una fotografia de la bombeta i ja no el veiem més" relata Pepi Helices.

Pepi Hélices i Andreu Garrell, propietaris de La Bombeta. FOTO: Nielo Ballart

Pepi Helices i Andreu Garrell, propietaris de La Bombeta. FOTO: Nielo Ballart


Andreu Garrell té 74 anys i Pepi Helices en té 72 i és per això que han decidit jubilar-se i abaixar la persiana. "El futur de la bombeta està a internet" sentenciava Garrell. Ambdós propietaris lamenten haver de tancar i agraïxen la confiança de tota la clientela: "Ens ho hem passat molt bé en els últims 30 anys i sap greu tancar. Volem agrair tota la gent que ha sigut fidel i que des d'un principi ha vingut a comprar, però ara ens toca descansar, aprofitar per viatjar i gaudir de la família".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem