Un vi exclusiu fet amb raïm podrit

El vi Únic, fet amb raïm afectat per fongs, té 14 graus

Creieu que és possible fer un vi bo, fins i tot exclusiu amb raïm afectat per un fong? Doncs és possible, és real i es diu Únic. El fa l’Olivera, la cooperativa d’integració social de Vallbona de les Monges a Lleida.

“Som molt atrevits”, diu la seva enòloga Clara Griera, “ens agrada molt investigar, experimentar, i no tenim por”. És per això que van agafar raïm amb botrytis noble, un fong que afecta la pell però no la polpa del gra i van provar de fer vi.  Diu Griera que “no sona bé dir que fem vi amb aquest raïm però en canvi ningú diu res del formatge Rocafort o cabrales que és llet fermentada amb fongs”. 

Sigui com sigui el  resultat és un vi blanc molt especial. Té 14 graus i és apte per a tots els paladars ja no és un vi complicat. 

A més, resulta que és exclusiu perquè no el poden fer quan volen sinó quan tenen el raïm afectat per aquest fong. I això no ho poden controlar. És això precisament el que el fa Únic.

Ara mateix aquest vi el podeu trobar a la botiga online de L’Olivera i a la botiga física de Vallbona de les Monges per totes aquelles persones que no tinguin accés a les noves tecnologies.

 
Comentaris

Destaquem