El vi de Can Bell ja es pot comprar a Sant Cugat

La masia es dedica a recuperar el cultiu de l'oliva i la vinya a Collserola

La verema de Can Bell. Foto: Bernat Millet.

La Masia de Can Bell, datada del segle XII, fa 4 anys que va replantar les vinyes del terreny per poder tornar a cultivar vi blanc. Finalment, enguany l'han pogut comercialitzar: el vi Can Bell és 100% xarel·lo recollit durant la verema de 2021. Es van produïr 450 ampolles i ja s'han venut la meitat.

Més info: FOTOS I VÍDEO: La verema de la família Bell, una tradició retrobada

El raïm de Can Bell. FOTO: Bernat Millet

El raïm de Can Bell. FOTO: Bernat Millet

Aquesta comercialització l'han fet possible gràcies al Celler La Xarmada i durant un procés de més d'un any de la mà del cuidador de les vinyes, Ferran Bell. Les ampolles es poden comprar a Cal Caballu, a Vins Noé o a la mateixa masia de Can Bell.

Mira les imatges de la verema

A la vinya de Can Bell tenen aproximadament uns 1250 ceps. En el procés de producció del vi, tots els membres de la família Bell Casanova tenen un rol: el Ferran s'encarrega de treballar la terra, la seva germana Clàudia Bell porta la comunicació i comercialització de la marca, i Jaume Bell, el pare, ajuda al Ferran a treballar la terra i parlar amb el celler que els ajuda en el procés de creació del vi.

Ferran Bell amb el seu pare durant la verema de 2021. FOTO: Bernat Millet

Ferran Bell amb el seu pare durant la verema de 2021. FOTO: Bernat Millet

A més, la masia també es dedica a recuperar el cultiu d'oliva i en alguna ocasió ha produït oli. La Masia de Can Bell de Mas Sanctus o Mas Sant, d'uns 400 m2 per planta, es troba a l'entrada de la Rabassada i està documentada des de l'any 1158. La presència de la família Bell es va iniciar, com a mínim, des del 1470. Ha anat passant de pares a fills durant aquests 500 anys. Sempre s'hi ha viscut del cultiu de cereals, l'horta i la producció de vi. Era el producte estrella de la casa, feien vi i esperits (begudes alcohòliques).

Vi xarel·lo de Can Bell. FOTO: Cedida

Vi xarel·lo de Can Bell. FOTO: Cedida

Els pares d'en Jaume Bell van haver de marxar a viure a un altre lloc i la masia es va anar deteriorant. Es van perdre moltes activitats que s'havien fet antigament. Ara comencen una nova etapa en què intenten recuperar la principal activitat de la finca, el vi, per intentar reconstruir la masia tan aviat com es pugui, tot i que reconeixen que és un procés lent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem