Concentració davant de l'ajuntament en defensa del 9-N

S'han convocat concentracions de manera simultània amb tot Catalunya, per donar suport a la consulta i al dret a decidir

Cartell de la convocatòria en defensa del 9-N. FOTO: Cedida Cartell de la convocatòria en defensa del 9-N. FOTO: Cedida
Més de 150 persones han assistit al ple extraordinari per donar suport a la consulta del 9 de novembre. FOTO: Artur Ribera Més de 150 persones han assistit al ple extraordinari per donar suport a la consulta del 9 de novembre. FOTO: Artur Ribera
Després que el Govern Espanyol hagi suspès cautelarment la Llei de consultes i el Decret de convocatòria del 9-N, la CUP sant Cugat ha organitzat una concentració davant de l'ajuntament del municipi aquest dimarts, dia 30 de setembre, a les 19 hores, per tal de defensar la consultar i el dret a decidir al 9-N. "Davant la imminent prohibició de la consulta, cridem el poble de Sant Cugat a desobeir les seves sentències i constitució i així deixar ben clar que volem votar... I votarem", expressen les CUP en un comunicat.

L'ANC i Òmnium dins de la campanya de Ara és l'hora se sumen a la convocatòria i fan una crida perquè la gent surti al carrer i demostri la voluntat d'exercir el dret a vot. També han fet arribar el seu suport, les seccions locals d'ERC. En aquest cas han reafirmat que "el 9-N votarem i que els catalans i les catalanes decidirem lliurement el nostre futur a les urnes". Expressen que la convocatòria d'avui a l'ajuntament ha de servir "per iniciar de forma alegre, massiva i alhora decidida la  campanya més important de la nostra història: la campanya perquè el proper 9 de novembre guanyi el Sí a la independència".

L'alcaldessa presideix l'acte
L’alcaldessa, Mercè Conesa, presidirà la concentració convocada davant del consistori, segons un comunicat de l'Ajuntament als mitjans de comunicació locals. Durant l’acte es farà lectura d’un manifest a càrrec de Rosa Caballé, presidenta d’Omnium Sant Cugat i Manel Porta, coordinador de l’Assemblea a Sant Cugat. També hi haurà intervencions per part de l’escriptor Víctor Alexandre i Raül Romeva, Coordinador Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir. L’alcaldessa, Mercè Conesa, serà l’encarregada de cloure l’acte.



Els fets
El dissabte 27 de setembre el president de la Generalitat, Artur Mas, va signar el decret per convocar la consulta sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre. Hores després, el govern espanyol va reafirmar la seva voluntat de presentar un recurs al Tribunal Constitucional per tal de suspendre tant el decret com la Llei de consultes no referendaries que va aprovar el Parlament de Catalunya fa dues setmanes. I el Tribunal Constitucional no ha tardat en admetre a tràmit els recursos del govern espanyol i, per tant, ha suspès cautelarment la Llei de consultes i el Decret de convocatòria del 9-N.

Davant d'aquesta situació, la CUP de Sant Cugat ha organitzat una concentració davant de l'ajuntament del municipi aquest dimarts, dia 30 de setembre, a les 19 hores,

Convocatòria a tot Catalunya
La iniciativa s'emmarca en una crida de la CUP a nivell català i que ha animat als ciutadans a concentrar-se davant dels ajuntaments tant aquest dilluns 29 de setembre com el 30 de setembre a les 19 hores sota el lema La història és nostra i la fan els pobles. "La CUP recorda que només la mobilització sostinguda és la garantia que el proper 9 de novembre es celebri el referèndum" i per això la diputada Isabel Vallet ha fet una crida a "ocupar places i carrers, cassola en mà, per deixar clar que aquest poble no s'arronsa davant de tribunals inquisitorials"; segons publica l'entitat al seu lloc web. Per la seva banda, la branca juvenil de l'Esquerra Independentista, Arran, també ha convocat als ciutadans a manifestar-se davant dels ajuntaments catalans tant bon punt el Tribunal Constitucional suspengui la consulta. Ara és l'hora també ha fet una crida a la població per mobilitzar-se aquest dimarts a davant dels ajuntaments, amb la consigna Perquè el 9N votarem i guanyarem.

Suport dels Ajuntaments
L'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar en ple extraordinari el passat 22 de setembre una moció en suport de la celebració de la consulta del proper 9 de novembre. En aquest sentit, ja són un total de 889 Ajuntaments, el 93,87% dels 947 municipis de Catalunya, els que s'han posicionat (o ho faran els propers dies) en favor de la consulta.

 
Comentaris

Destaquem