Conesa: "El procés no s'atura el 9-N, hem d'estar disposats a assumir nous reptes"

El coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, Raül Romeva, coincideix en el fet que "el camí no s'acaba amb el 9-N, sinó que va més enllà"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el 9 de novembre, tot i l'evident falta de consens entre els partits proconsulta, hi haurà urnes i es podrà votar. El govern ho farà emparant-se en "marcs legals existents que ens donen competència per fer processos de participació ciutadana".

Mas, qui a més ha demanat el suport de tots els ajuntaments catalans, ha dit que aquesta consulta ha de ser una consulta prèvia a la definitiva, que es farà amb unes eleccions plebiscitàries que convocaria el mateix president. Artur Mas ha deixat la porta oberta al fet que tots els partits polítics sobiranistes presentin una candidatura conjunta.

Mercè Conesa, satisfeta
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assegurat que l'anunci del president Artur Mas és positiu: "Com a alcaldessa estic satisfeta perquè el president ha prioritzat poder votar el 9 de novembre i ha trobat la manera per poder fer-ho". En aquest sentit ha dit que "l'Ajuntament de Sant Cugat seguirà el lideratge del president. Els ajuntaments no ens farem enrere".

Sobre la possibilitat que es convoquin eleccions plebiscitàries posteriorment a la consulta ha apuntat que "el procés no s'atura el 9 de novembre. Hem d'estar disposats a assumir nous reptes". Per això, ha dit, "hem d'anar a un estadi més enllà, com seria plantejar unes eleccions per caminar cap a la independència". Ha subratllat també que "el president Mas ha marcat molt clarament quin és el camí i el full de ruta per arribar-hi".

Segons l'alcaldessa, els santcugatencs podran votar el 9-N als espais que depenen de la Generalitat de Catalunya, com és el cas dels instituts públics, però ha afegit que l'Ajuntament farà tot el possible per obrir espais municipals.

Raül Romeva també veu més enllà del 9-N
El coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, Raül Romeva, ha assenyala que "sabíem que la situació ideal no es donaria" però que el que és "important és que la gent es pugui expressar, com a part d'un camí que no s'acaba amb el 9-N, sinó que va més enllà".

 
Comentaris

Destaquem