Conesa: "Serem bel·ligerants amb l'abocador a la pedrera Berta"

L'alcaldessa de Sant Cugat ha tornat a insistir que la pedrera Berta només es pot omplir de terres i runes i no amb bales d'ecoparc perquè no es poden considerar inerts

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha tornat a mostrar el seu desacord perquè la pedrera Berta es converteixi en l'abocador metropolità. En declaracions al TOT Sant Cugat Conesa ha confirmat que les bales d'ecoparc "no es poden considerar subproducte i per tant no són inerts". Per això, "el nostre no és molt contundent" ha manifestat. Conesa ha explicat que ha fet arribar la posició del govern de Sant Cugat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. "Som contraris" a l'abocador i "amb aquest tema serem bel·ligerants", ha assegurat, Conesa.

La secció local d’ERC Sant Cugat i la UASC també han reiterat el seu rebuig a la possible ubicació d'un abocador a la Pedrera Berta arran de les darreres declaracions que el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, va fer el dimarts 29 de juliol a Rubitv.cat, on deia que hi ha diferents vectors com aigües i residus que estan fent informes tècnics que estan en fase d'anàlisi" i que tot i que "hi ha recursos de diferents ajuntaments implicats que no hi estan d'acord també hi ha una sentència judicial que diu que es continuïn els tràmits i que en teoria hi poden anar bales que es consideren com inerts".

Només terres i runes
L'alcaldessa ha tornat a deixar clar que consideren que es pot autoritzar omplir la pedrera Berta "exclusivament amb terres i runes". També ha explicat que en el sí de l'Àrea Metropolitana de Barcelona "hem manifestat el nostre posicionament en relació a la tramitació que s'està fent del projecte de protecció de la serra de Collserola". Per Conesa les al·legacions que van presentar "estan molt ben fonamentades i tenim també diversos recursos presentats" al contenciós administratiu.

Què és la pedrera Berta?
El passat mes de gener van saltar totes les alarmes quan es va donar a conèixer que l'antiga pedrera Berta, situada a cavall entre Sant Cugat i el Papiol es podria convertir en un abocador metropolità. Estava previst que aquesta pedrera s'omplis de bales d'ecoparc i no de runes i terres, convertint-la així en un abocador contaminant. La negativa per part de diferents grups polítics, els ajuntaments i nombrosos grups d'experts que alertaven del perill que això suposaria, actualment el debat segueix obert a les taules del Parlament, a l'espera d'arribar a una decisió.

 
Comentaris

Destaquem