La 18a edició de Lectures a la Fresca reflexiona sobre la guerra

La plaça de l'Om, la plaça de l'Alcalde Magí Bartalot i l'Amfiteatre dels Jardins Vallès acolliran al juliol les Lectures a la Fresca

La 18a edició de Lectures a la Fresca torna enguany el 7, 13 i 21 de juliol a la plaça de l'Om, la plaça de l'Alcalde Magí Bartalot i l'Amfiteatre dels Jardins Vallès, una novetat d'enguany. Les lectures pretenen "ser un espai de reflexió per a la ciutadania" ha dit Dolors Vilarasau, directora del projecte. Durant els 18 anys que porten celebrant-se, s'hi han trobat amb "molts entrebancs i moltes alegries" y "cada cop es més difícil" sobretot perquè els espais que acollien les obres "estan plenes de terrasses" ha lamentat Vilarasau. 

Les tres obres fan una reflexió sobre un tema tan latent avui en dia en diferents parts del món, des d'Ucraïna fins a Síria, de Pakistan fins al Líban, la guerra. 

Roda de premsa 'Lectures a la fresca 2022'. FOTO: Mané Espinosa

Roda de premsa 'Lectures a la fresca 2022'. FOTO: Mané Espinosa 

Una imatge val més que mil paraules

Com cada any, la imatge del vano és creada per un artista i en aquest cas, Amanda Bernal ha sigut l'encarregada de plasmar la guerra en la imatge d'aquesta edició. La fotògrafa santcugatenca treballa des del símbol i la iconografia i el fang ha sigut el material per crear el concepte visual d'enguany. Per l'artista aquest component representa, d'una banda, els cossos pressionats per una situació de conflicte i de l'altre, la història, mutable segons el punt de vista des que es miri".

El programa

  • El Bon Soldat Svejk (plaça de l'Om dijous 7 de juliol a les 22 h). Una comèdia negra interpretada per dones en personatges de gènere masculí, perquè "creiem que els personatges no tenen gènere", ha assenyalat Vilarasau.
  • Stanbrook, una odissea de la Guerra Civil (plaça de l'Alcalde Magí Bartralot, dimecres 13 de juliol a les 22 h). Una obra del director Ignasi Roda en commemoració als refugiats. Una història real de refugiats espanyols durant la Guerra Civil i que, malauradament, "continuem repetint" ha puntualitzat Roda. Albert Santiago ha sigut l'encarregat de donar veu als refugiats a través d'un Cor.
  • Antígona (Amfiteatre dels Jardins Vallès, dijous 21 de juliol a les 22 h). Una obra moderna que reflexiona sobre "l'ètica", sobre el destí dels bàndols en una guerra, sobre "els guanyadors i els perdedors" ha explicat la directora Dolors Vilarasau.

Amb les lectures s'amplia el ventall d'activitats culturals a la ciutat i la cultura "té un paper molt important per transformar i remoure les consciències de les persones" ha acabat Esther Madrona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem