Arriba la 19a edició de Pedra i Sang, una tradició "amb arrelament a la ciutat"

Pedra i Sang recrea l'assassinat de l'Abat Biure del Monestir durant la Missa del Gall de 1350

"Si parlem de Nadal, parlem de Pedra i Sang, a Sant Cugat", ha dit l'alcaldessa del municipi, Mireia Ingla, en la presentació de la 19a edició d'aquesta tragicomèdia musical que se celebra durant l'època nadalenca al municipi. Una obra que recrea els fets del 25 de desembre de 1350 a Sant Cugat, quan Berenguer de Saltells va assassinar l'Abat Biure del Monestir mentre feia la Missa del Gall, i que ja ha esdevingut tradició: "Les tradicions s'han de fer cada any. Si no, es perd el fet que sigui una tradició", ha dit la directora, Dolors Vilarassau.

Com cada any, l'escena 5 i l'escena 7 de l'obra són les dues novetats, ja que s'aprofiten per fer crítica d'algun fet de l'actualitat: "L'escena 5 s'utilitza per parlar en clau local, mentre que la 7 s'utilitza per parlar de temes més socials, en l'àmbit de país o global", ha assenyalat Vilarassau.

Foto de família de la presentació de Pedra i Sang al Claustre del Monestir. FOTO: Ferran Mitjà

Foto de família de la presentació de Pedra i Sang al Claustre del Monestir. FOTO: Ferran Mitjà

 

Cal destacar que Pedra i Sang compta amb un repertori envejable i, a banda del Cor del poble, interpretat per santcugatencs amateurs, els protagonistes segueixen sent els mateixos. Un d'ells és l'actor santcugatenc Carles Martínez, que interpreta al rei Pere III: "No hi ha cap poble de Catalunya on no hi hagi llegendes semblants, però Sant Cugat ha tingut la virtut de convertir uns fets històrics en llegenda i, després, en obra teatral", ha explicat durant la presentació. El Cor del poble es prepara amb Albert Santiago, director musical de l'obra: El Cor del poble és aquell personatge amb el qual tothom es pot identificar. "Permet que la tradició arreli al poble, perquè el fa la mateixa gent del poble. Permet una influència del professional cap a l'amateur i viceversa", ha dit Santiago.

Pel que fa a la resta d'actors del repartiment, destquen les figures de Xavier Tor, Francesc Ollé, Ricard Mariné.

Les representacions i les entrades

  • 25 de desembre (20 h, a la Sala Capitular).
  • 26 de desembre (20 h, a la Sala Capitular).
  • 27 de desembre (19 h i 21.30 h, a la Sala Capitular).
  • 28 de desembre (19 h i 21.30 h, a la Sala Capitular).

A banda d'aquestes funcions, obertes al públic, cal destacar que el 20 de desembre, Pedra i Sang s'interpretarà per a la premsa i una sèrie de convidats, que el mateix dia faran el Camí de Justícia, el trajecte que va fer Berenguer de Saltells, des de Cerdanyola fins a Sant Cugat, per assassinar l'Abat Biure del Monestir.

 

Les entrades tenen un preu de 15 euros i poden aconseguir-se a través del web de Pedra i Sang o presencialment a la Casa de Cultura.

Nadal, al TOT Sant Cugat

Com cada any, el TOT Sant Cugat us acosta tota l'actualitat, notícies, agenda d'actes, fotografies i vídeos de la celebració de Nadal a la ciutat. Ho podeu trobar al canal "Nadal" del web www.totsantcugat.cat. En l'edició en paper del TOT trobareu dos reportatges amb totes les activitats el divendres 13 i el divendres 20 de desembre. 

També podeu seguir l'actualitat nadalenca a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a TwitterFacebook i Instagram.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem