Arrenca la 4a edició del Lumínic, el festival que omple de fotografia Sant Cugat

L'edició d'aquest any tracta de temes com les noves construccions de la fotografia, la represa al món analògic i la intel·ligència artificial

Tret de sortida a la 4a edició del Festival LUMÍNIC a Sant Cugat aquest cap de setmana del 3 i 4 de juny, una mostra fotogràfica que fins al 16 de juliol omplirà els carrers, places i galeries de la ciutat. Sota el lema "Noves construccions de la fotografia", l'edició d'aquest any vol posar sobre la taula temes com la represa al món analògic i les oportunitats de la intel·ligència artificial i apostar per artistes més locals i emergents.

Els directors del LUMÍNIC, els fotògrafs i gestors culturals Amanda BernalMarc Vidal i Bernat Millet, van presentar el festival en una roda de premsa al Museu de Sant Cugat acompanyats de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, aquest dimarts, 30 de maig, on van explicar la novetat d'aquest cap de setmana inaugural al Celler Modernista, amb un mercat fotogràfic i activitats familiars per "apropar la fotografia als ciutadans de la ciutat", segons paraules de Millet, que també és fotògraf del TOT Sant Cugat. Trobareu totes les activitats d'aquest cap de setmana al final de la notícia.

Roda de premsa del Festival LUMÍNIC. FOTO: Jan Romaní

Roda de premsa del Festival LUMÍNIC. FOTO: Jan Romaní

El festival d'aquest any compta amb 12 exposicions d'artistes com Cristobal Asencio, Lara Amat, Quim Español o Aleydis Rispa i de tallers, xerrades, projeccions, taules rodones i visites guiades relacionades amb la fotografia, que giraran al voltant de dues preguntes que va plantejar Marc Vidal a la roda de premsa: "Cap on va la fotografia?" i "Què podem considerar fotografia?", en un context on "cada vegada es fan més imatges sense utilitzar càmeres fotogràfiques, alhora que també s'estan reprenent tècniques antigues".

D'altra banda, Amanda Bernal es va centrar en explicar el Pla educatiu del festival, que vol "dotar d'eines expressives i de pensament als més joves" col·laborant amb l'Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat i "fomentar la creació i servir com a canal de professionalització pels estudiants de fotografia" de les cinc escoles de fotografia amb les que el festival col·labora.

El festival està coorganitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat i amb la col·laboració del Gremi de Galeristes de Catalunya, on tres de les galeries associades formaran part de la programació del festival, dues a Barcelona i una a Sant Cugat.

Podeu trobar aquí totes les exposicions i aquí totes les activitats del LUMÍNIC d'aquest any.

Activitats del cap de setmana inaugural al Celler Modernista

3 de juny

- D'11 a 22 h - Mercat Fotogràfic d'Obra Artística. 

- 12 h - Inauguració del Festival LUMÍNIC 2023 amb organitzadors i artistes participants.

- De 17 a 20 h - Activitat familiar: Transferència de fotografies, a càrrec d'Alejandra Morales.

- De 17:30 a 18:30 h - Taula rodona amb artistes del Festival LUMÍNIC 2023.

- De 18:30 a 20:30 h - Càpsules de presentació dels artistes del Mercat Fotogràfic d'Obra Artística.

4 de juny

- D'11 a 14 h - Mercat Fotogràfic d'Obra Artística.

- D'11 a 14 h - Activitat familiar: Cianotipia, a càrrec d'Anna Bustins.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem