60 anys sense l'icona del segle XX Marilyn Monroe

Amb motiu del 60è aniversari de la musa per excel·lència, s'inaugura, divendres 5 d'agost una exposició sobre els seus treballs a la Fundació Cabanas

Es compleixen 60 anys de la mort de Marilyn Monroe. Una dona "elegant per naturalesa", que destacava per la seva "bellesa i fragilitat", era "imperfecte", però era aquesta "imperfecció que li donava la gràcia d'ella". Era com una "nena que tot just desperta" i "amb 36 anys que va morir, segui sent una nena". Frederic Cabanas, pintor, fotògraf i col·leccionista, explica que sempre va conservar aquesta imatge "fràgil i immaculada". Fins i tot després de la seva mort "continua sent musa d'artistes, escriptors, escultors...".

Una mort envoltada de misteri. Un tràgic final que segons afirma Cabanas, molt va tenir a veure amb les seves amistats com els germans Kennedy. Tot i que mai s'ha confirmat, el col·leccionista parla segur de què la van voler treure d'enmig. "Ella era molt extravertida i quan s'enfadava podria haver dit qualsevol cosa. A parer meu la família Kennedy va voler treure-la d'en mig". Al marge del que hagués passat, se sap que era "propensa al suïcidi" i que "prenia molts fàrmacs", pel que hagués sigut molt fàcil que tingués un tràgic final.

L'Univers Marilyn a Casa Nostra

Amb motiu del 60è aniversari de la musa per excel·lència, s'inaugura, divendres 5 d'agost una exposició sobre els seus treballs a la Fundació Cabanas. L'exposició consta de tres sales: a la primera els treballs que va fer de publicitat, a la sala d'en mig "exposem els cartells de les pel·lícules que es van estrenar a Espanya cronològicament" i a l'última "una mirada artística a través de la meva pròpia obra".

L'artista fa una aportació a través de la seva obra del "món en el qual ens belluguem", un món "que està complicat". Cabanes reivindica les virtuts d'una Monroe "molt sensible, animalista i també feminista". De fet, l'actriu va crear la seva pròpia productora els darrers anys de la seva vida i amb la qual va produir les últimes pel·lícules que va rodar com Con Faldas y a lo Loco.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem